PRÁCE 🧰

Půjčení přívěsného vozíku pro převoz nábytku či jiného nákladu

19. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Chtěli byste si koupit nový kousek nábytku nebo potřebujete ve ze stavebnin dovézt materiál a nevíte, jak ho dostat domů? Jedním ze způsobů je půjčení přívěsného vozíku. Předtím než si vozík půjčíte byste si ale měli ujasnit několik otázek.

Půjčení vozíku nejen na stěhování

Články na téma převoz nábytku:

  1. Přeprava nábytku - na co si dát pozor?
  2. Přeprava nábytku od prodejce, jak na to?
  3. Převoz nábytku svépomocí
  4. Půjčení vozíku nejen na stěhování - právě čtete

Na co si dát pozor při půjčení vozíku

První a zásadní otázkou, kterou byste si měli položit, než se rozhodnete přívěsný vozík půjčit, je ta, jestli ho vůbec budete moct zapojit za auto. Ne každé auto má tažné zařízení, jestli do této skupiny patří i váš vůz, měli byste si půjčit i vhodnou náhradu.

Když máte k dispozici auto s tažným zařízením, měli byste zjistit typ zapojení elektroinstalace. Auto i vozík mohou mít buď 12, nebo 7 pólů. Nejlepší variantou je půjčit přívěs se stejným pólováním, jaké má auto. Samozřejmě existují i přechodové díly, které ale nemusí vždy fungovat spolehlivě.

Zároveň byste si měli ověřit i hmotnost vozidla i s přípojným vozíkem a nákladem. Pokud vlastníte řidičské oprávnění skupiny B, neměl by tento údaj překročit 3,5 tuny.

Před vyjetím na silnice je třeba pořádně zkontrolovat funkčnost brzd, světel a blinkrů. Lepší je také ověřit, že s vozíkem zvládnete zacouvat nebo ho alespoň odpojit a znovu zapojit. A zjistěte si i maximální povolenou rychlost, kterou můžete s vozíkem jet. Ušetříte si tak řadu případných komplikací.

Typy přívěsů pro převoz nábytku

Pokud si budete půjčovat vozík od kamaráda nebo známého, většinou nedostanete na výběr. Budete brát to, co je. V případě, že si půjčujete přívěs z půjčovny, je lepší sáhnout po dvouosém modelu. Lépe se vám s ním pojede. A hlavně při horší předpovědi počasí byste pak měli vybrat vozík zakrytý plachtou, ušetří vám to spoustu starostí s balením a ochranou převáženého kousku nábytku.

Kde půjčit přívěsný vozík?

Vozík za auto asi nejsnadněji a nejlevněji půjčítě od známého, rodinného příslušníka nebo od souseda. Pokud takového člověka nemáte po ruce, pak často můžete přívěsný vozík půjčit také v hobby marketech, stavebninách či prodejnách nábytku. Zde musíte počítat s nutností uzavření výpůjční smlouvu a některé obchody mohou chtít složit i kauci za půjčení.

Za cenné rady, jak vybrat vozík pro stěhování nábytku (pohovky, skříně, komody), děkujeme manželům Starým z Hradce Králové. Ti provozují e-shop s nábytkem www.bazarms-hk.cz a pro rozvoz zboží ke svým zákazníkům využívají mimo jiné přívěsný vozík zakrytý plachtou. 

Zdroj médií: redakce.

Podobné články