PRÁCE 🧰

Problémy automobilky Škoda pokračují - výroba se zastavuje

18. 10. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Škoda

Velké automobilky začínají mít vážné problém a mezi nimi i Škoda. Ta musela od dnešního dne zastavit výrobu z důvodu nedostatku čipů.

Jediná výrobní linka, která teď škodovce v ČR funguje, je ta v Kvasinách. Zaměstnanci zůstávají doma a pobírají 80 % mzdy, včetně bonusů. Pro ty je to z krátkodobého hlediska tedy výhra, v dlouhodobém horizontu mohou mít oprávněné obavy o svá pracovní místa. Chybějící čipy jen tak nebudou, dost možné je, že přijde nějaké výrobní provizorium, tedy že se nárazově dokončí určité množství aut a poté budou zaměstnanci opět nějaký čas doma.

V tuhle chvíli má Škoda několik desítek tisíc rozdělaných aut, která čekají na dokončení. Asijské firmy nestíhají dodávat čipy kvůli problémům s koronavirem a nastupující další vlnou pandemie. I když ale výrobu zahájí, dodávají nejprve místním firmám a až poté do zahraničí. Současné problémy s výrobou ve škodovce tedy nepotrvají týden nebo měsíc. Je dost dobře možné, že zaměstnanci budou doma až do konce roku a velmi pozvolna se bude výroba rozjíždět ještě první dva nebo tři kvartály roku 2022.

Zdroj médií: Škoda.

Podobné články