PRÁCE 🧰

Porsche Taycan: Svůj displej může mít i spolujezdec

24. 8. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Taycan bude prvním elektromobilem od Porsche. Má jít o první skutečně sportovní elektromobil. Tomu samozřejmě musí odpovídat i interiér.

Porsche Taycan: Svůj displej může mít i spolujezdec

Poprvé ve Frankfurtu

Naživo bude produkční verzi možné spatřit ve Frankfurtu, už teď ale automobilka ukázala, jak bude vůz vypadat uvnitř. Řidič bude mít před sebou samozřejmě sportovní volant, potažený Alcantarou. Zaměření na okruh napovídá i kaplička na horní ploše palubní desky, která kryje stopky.

Prohnutý displej s úhlopříčkou 16,8 palců místo starých analogových budíků

Prohnutý displej

Analogové budíky jsou fuč, doba si diktuje zobrazování údajů pomocí displejů. Ten před řidičem je prohnutý a má úhlopříčku 16,8". Samozřejmě je plně konfigurovatelný a lze si přizpůsobit, co bude zobrazovat. Na okrajích je dotykový a umožní ovládat světla a nastavení podvozku. Další panel se potom nachází nad středovým tunelem, mezi řidičem a spolujezdcem. Jeho úhlopříčka je 10,9". Primárně bude patrně zobrazovat navigaci. Pod ním je pak o něco menší, 8,4" zobrazovač, který slouží k ovládání klimatizace a topení. Má disponovat haptickou odezvou a umí ukázat i stav baterie Taycanu.

Středový panel mezi řidičem a spolujezdcem s úhlopříčkou 10,9 palců a displej pro spolujezdce

Tím ovšem nekončíme. Svoji obrazovku může mít i spolujezdec, který si na ní může nastavit svoji část klimatizace, případně navigaci. Poslední displej pak mají pro sebe cestující vzadu, kteří si na něm mohou řídit teplotní komfort ve svém prostoru. Porsche totiž do Taycanu nabídne čtyřzónovou klimatizaci. Mimochodem, její výdechy budou ovládány elektronicky, ne ručně.

Zdroj médií: porsche.

Podobné články