PRÁCE 🧰

Porsche 99X Electric si odbydou debutový závod Formule E v Indonésii

1. 6. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Závody elektrických strojů se tentokrát přesouvají do Jakarty. Je to vůbec poprvé, kdy se podnik pojede právě v Indonésii. Jezdci i diváci se tak mají na co těšit.

porsche formule e

Mezi tradiční účastníky přibudou i závodní monoposty Porsche 99X Electric, které budou pilotovat André Lotterer a Pascal Wherlein. Jezdce tak čekají extrémní povětrnostní podmínky. Důležité pro všechny týmy bude získání cenných bodů. André je momentálně na sedmé příčce závodu a to s 59 body. Druhý pilot je hned za ním na osmé pozici s 51 body. Po sečtení bodu je tým v celkové pořadí na pátém místě.

Ředitel továrního týmu Formule E Florian Modlinger se k 8. závodu sezony vyjádřil následovně: „Skvělým vrcholem byl double v Mexiku, ale také kvalifikační výkony nám dělají radost. Podařilo se nám také občas vést závody v Římě a Monaku. Co se týká druhé poloviny sezony, máme jasný cíl, tedy dostat se na vítězné pozice.“

Je jasné, že neznámá trať v Jakartě přináší i nové výzvy. Týmy se tak budou muset připravit pouze podle informací, které jim byly poskytnuty. Závodní trať se nachází ve čtvrti Ancol s Jakarta Bay na pozadí. Nejedná se o klasický městský okruh, jako spíše o standardní závodní trať, která je z velké většiny lemována zdí.

Kromě vysoké vlhkosti se týmy budou potýkat s rovněž vysokými teplotami. Ani silné lijáky nemusí být v tomto období výjimkou. Nečekané změny počasí mohou samozřejmě výrazně ovlivnit samotný průběh závodu.

Týmový jezdci pojedou ve dvou modelech Porsche 99X Electric. Jedná se o plně elektrický závodní speciál s pohonem Porsche E Performance Powertrain, který také slouží jako vývojová platforma pro plně elektrické produkční modely značky. V kvalifikačním režimu auto dosahuje výkonu až 250 kW, v případě závodního režimu je to o 30 kW méně.

Zdroj info: Porsche.
Zdroj médií: Porsche.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články