PRÁCE 🧰

Poradíme s výběrem letních pneumatik 195/65 R15

16. 4. 2023 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Pokud hledáte letní gumy v rozměru 195/65 R15 pro vaše vozidlo, může být výběr správného modelu značně zmatený a složitý. Existuje celá řada pneumatik různých značek, každá s odlišnými vlastnostmi a výkonností.

Které letní pneu v rozměru 195/65 R15 se vyplatí?

Proto je důležité vědět, jaké faktory je třeba zvážit při výběru letních pneumatik, abyste si vybrali tu nejlepší volbu pro vaše potřeby. V tomto článku se podíváme na některé z nejlepších letních pneumatik v rozměru 195/65 R15 na trhu a zhodnotíme jejich vlastnosti a výkonnost, aby vám pomohli při výběru.

Pneumatiky ekonomické třídy

Pneumatiky nejnižší třídy jsou obecně označovány jako "budget" pneumatiky a jsou často vyráběny v zemích s nižšími náklady na výrobu. Tyto pneumatiky často nabízejí nižší výkon a kvalitu ve srovnání s pneumatikami vyšších tříd, ale jsou obvykle cenově dostupnější. Pokud však je pro vás cena prioritou a máte omezený rozpočet, pneumatiky nejnižší třídy mohou být dobrým řešením pro vaše potřeby. Mezi ekonomické značky pneumatik patří například Fortune, Laufenn, Barum, Sava a Matador.

Fortune FSR801

Tato pneumatika má speciální směs gumy, která je navržena tak, aby snižovala opotřebení a prodlužovala životnost pneumatiky. Tato směs také nabízí lepší ovladatelnost a brzdění na suchu. Pneumatiky mají široké mezery, které pomáhají s odvodem vody a snižují tak riziko aquaplaningu. Ekonomickou pneumatiku Fortune FSR801 195/65 R15 můžete pořídit v průměru za 1 100 korun.

Sava Perfecta

Tato pneumatika je vyráběna společností Sava, která patří do skupiny Goodyear, jednoho z největších výrobců pneumatik na světě. Sava Perfecta má symetrický dezén s lamelami a hlubokými drážkami, které pomáhají odvádět vodu a snižovat riziko aquaplaningu. Pláště Sava Perfecta 195/65 R15 můžete pořídit v průměru za 1 300 korun.

Barum Bravuris 5HM

Pneumatiky Barum jsou vyráběny společností Barum, která je součástí skupiny Continental. Vzhledem k její dobré kombinaci výkonu a ceny je to populární volba pro řidiče, kteří hledají kvalitní pneumatiku za rozumnou cenu. Pneumatika je známá svým nízkým hlukem, což zvyšuje pohodlí při jízdě. Barum Bravuris 5HM 195/65 R15 můžete v průměru pořídit za 1 300 korun.

Laufenn G Fit EQ

Tuto pneumatiku vyrábí korejská společnost Hankook, má asymetrický dezén s moderním tvarem, který zajišťuje vynikající ovladatelnost a brzdný výkon na suchu i na mokru. Je navržena pro rozměr 195/65 R15 a nabízí vyvážený výkon a spolehlivost na suchém i mokrém povrchu. Tato pneumatika je vybavena speciální směsí gumy, která zajišťuje vynikající trakci a brzdný výkon. Pláště Laufenn LK41 G Fit EQ 195/65 R15 pořídíte v průměru za 1 300 korun.

Letní pneu 195/65 R15 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Pneumatiky střední třídy nabízejí vyšší výkon a kvalitu než pneumatiky nejnižší třídy, ale jsou stále cenově dostupné. Vzhledem k tomu, že pneumatiky střední třídy nabízejí poměr mezi výkonem a cenou, jsou velmi oblíbené u řidičů, kteří hledají vyváženou volbu pro své potřeby a mají omezený rozpočet. Střední třídu tvoří značky jako Uniroyal, Kumho, Hankook, Firestone nebo Fulda.

Kumho Ecowing ES31

Kumho Ecowing ES31 je pneumatika střední třídy určená pro osobní vozidla a vyrábí ji jihokorejská společnost Kumho Tire. Díky své kombinaci vysokého výkonu a nízké spotřeby paliva je to populární volba pro řidiče, kteří hledají kvalitní pneumatiku se šetrným vlivem na životní prostředí a s ekonomickou spotřebou paliva. Pneumatiku Kumho Ecowing ES31 195/65 R15 je možné v průměru pořídit za 1 300 korun.

Hankook K125 Ventus Prime 3

Hankook K125 Ventus Prime 3 je pneumatika střední třídy, vyrábí ji korejská společnost Hankook, která patří mezi přední výrobce pneumatik na světě. Tato pneumatika má asymetrický dezén, který zajišťuje vynikající ovladatelnost, stabilitu a brzdný výkon na suchu i na mokru. Díky své kombinaci vysokého výkonu a bezpečnosti je to populární volba pro řidiče, kteří hledají kvalitní pneumatiku s dobrým poměrem výkonu a ceny. Pláště Hankook K125 Ventus Prime 195/65 R15 můžete pořídit v průměru za 1 500 korun.

Uniroyal RainExpert 5

Uniroyal RainExpert 5 je pneumatika střední třídy, která patří pod koncern Continental. Uniroyal RainExpert 5 je známá svou dlouhou životností a díky své kombinaci vysokého výkonu na mokru, bezpečnosti a komfortu je to populární volba pro řidiče, kteří hledají kvalitní pneumatiku se šetrným vlivem na životní prostředí a s dobrým poměrem výkonu a ceny. Pláště v rozměru 195/65 R15 pořídíte v průměru za 1 500 korun.

Fulda EcoControl HP 2

Pneumatika Fulda patří pod koncern Goodyear. Tato pneumatika má asymetrický dezén, je vybavena speciální směsí gumy, která zlepšuje trakci a brzdění na mokru, což zvyšuje bezpečnost a stabilitu při jízdě v deštivých podmínkách. Pneumatika má také široké drážky, které snižují riziko aquaplaningu.  Pneumatiku Fulda EcoControl HP 2 195/65 R15 můžete pořídit v průměru za 1 400 korun.

Letní pneumatiky 195/65 R15 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky prémiové třídy

Pneumatiky prémiové třídy jsou nejvyšší kategorií pneumatik, které nabízejí nejvyšší výkon a kvalitu. Tyto pneumatiky jsou obvykle vyráběny v nejmodernějších továrnách a s použitím nejlepších materiálů, které jsou k dispozici. Mezi výrobce pneumatik prémiové třídy patří Nokian Tyres, Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin a Pirelli.

Nokian WetProof

Nokian WetProof je pneumatika prémiové třídy vyvinutá finskou společností Nokian Tyres, která je známá pro své pneumatiky určené pro náročné zimní podmínky. Tato pneumatika má asymetrický dezén s širokými drážkami, které pomáhají rychle odvádět vodu a snižovat riziko aquaplaningu. Pneumatiku Nokian WetProof 195/65 R15 je možné pořídit v průměru za 1 700 korun.

Pirelli Cinturato P1 Verde

Tento model je navržen tak, aby poskytoval vynikající výkon na suchu i na mokru, sníženou spotřebu paliva a emise CO2. Díky použití inovativních materiálů a technologií má Cinturato P1 Verde nízkou hlučnost, což přispívá ke komfortní jízdě. Pneumatika má dlouhou životnost. Pláště Pirelli Cinturato P1 Verde si můžete pořídit v průměru za 2 000 korun.

Bridgestone Turanza T005

Bridgestone Turanza T005 je prémiová pneumatika navržená pro vysoké výkony a bezpečnost v každých podmínkách. Tento model se zaměřuje na vysokou výkonnost, spolehlivost, komfort a ochranu životního prostředí. Pneu Bridgestone Turanza T005 195/65 R15 koupíte v průměru za 1 900 korun.

Continental PremiumContact 6

Continental PremiumContact 6 je prémiová pneumatika s vynikající trakcí a přilnavostí na suchu a mokru. PremiumContact 6 využívá inovativní technologie a materiály, které umožňují optimální přenos síly z pneumatiky na vozovku. Tento model využívá speciální konstrukce a materiály, které snižují vibrace a hluk způsobený přenosem sil na vozovku. To vede k tišší a pohodlnější jízdě. Pneumatiky Continental PremiumContact 6 195/65 R15 je možné pořídit v průměru za 1 900 korun.

Prémiové letní pneumatiky 195/65 R15 s dopravou zdarma

Zdroj info: ADAC, AutoBild.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články