PRÁCE 🧰

Policie vypátrala muže, který jel ve formuli po dálnici

11. 11. 2019 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Ferrari

Po usilovném pátrání a obrovské medializaci případu se polici podařilo zjistit totožnost řidiče, který měl tu troufalost a vypravil se s monopostem na dálnici.

Policie vypátrala muže, který jel ve formuli po dálnici

Šetření ukončeno

Jak se píše přímo na webu Policie České republiky "Příbramští policisté ukončili šetření týkající se jízdy závodního automobilu typu formule po dálnici D4 mezi Příbramí a Dobříší, a to ze dne 8. září v odpoledních hodinách. Věc dne 7. listopadu předali příslušnému správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku v dopravě. Pětačtyřicetiletý muž měl řídit vozidlo, které je techniky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích a ohrozit tím ostatní účastníky silničního provozu. Ve správním řízení za uvedené jednání hrozí pokuta od pěti do deseti tisíc korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku."

Je skvělé, že se policisté snažili a objasnili takto "závažný" prohřešek, ale zároveň to vzbuzuje spoustu otázek. Ano, jezdit se závodním speciálem po dálnici není úplně košer, protože takový vůz logicky není způsobilý pro provoz na pozemních komunikacích. Na druhou stranu nabízí daleko lepší jízdní vlastnosti než jakékoliv auto, které se v tu dobu na dálnici vyskytovalo a jeho řidič ani nejel nějak rychle, takže si troufáme tvrdit, že se žádného "piráta silnic" nejednalo.

Zbytečné řešení

Popravdě se v redakci domníváme, že nad celou událostí šlo klidně mávnout rukou. Proč? Protože po silnicích se denně pohybuje spousta jiných aut, která sice formálně splňují potřebné náležitosti k jízdě po veřejné komunikaci, ale opravdu jen formálně. A pak tu máme řidiče. Netušíme, jaké schopnosti měl dotyčný pilot formule, ale prakticky denně se lze setkat s jedinci, kteří opravdu za volantem vozu nemají co pohledávat. Nejčastěji jsou to řidiči velmi mladí nebo naopak senioři (nic proti mladým nebo seniorům). Někteří z těch mladších řidičů mají očividně pocit, že jsou na závodní dráze a ti starší se kolikrát očividně domnívají, že jsou na silnici sami.

Namísto pátrání po řidiči, který vlastně ani nikoho neohrozil, by možná policie mohla zaměřit svoji snahu tam, kde je potřeba mnohem, mnohem více.

Zdroj médií: youtube.

Podobné články