PRÁCE 🧰

Daimler dostal pokutu v přepočtu přes 22 miliard korun

25. 9. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Mercedes-Benz

Jakýkoliv problém s emisemi se může v dnešní době automobilkách krutě vymstít a pětkrát vrátit. Ve Volkswagenu by mohli vyprávět.

Daimler dostal pokutu v přepočtu přes 22 miliard korun

Daimler čeká mastná pokuta

Pokutu ve výši 870 milionů eur, tedy asi 22,492 miliard korun, musí zaplatit firma Daimler, která je výrobcem Mercedesů. Státní zastupitelství ve Stuttgartu tím potvrdilo rozhodnutí německého úřadu pro motorová vozidla.

A o co šlo? Oddělení firmy, které má na starosti certifikace automobilů prý zanedbalo své povinnosti. Povolení pak dostaly i vozy, které měly emise oxidů dusíku nad přijatelným limitem. Na problém se přišlo a muselo být svoláno téměř 700 tisíc vozidel.

Odvolání u soudu nepomohlo

Daimler se proti původnímu verdiktu úřadu odvolal s tím, že právní normy nejsou zcela jasné, respektive jejich výklad. Platné to moc nebylo, státní zastupitelství pokutu potvrdilo. Dále se firma odvolávat nebude a pokutu tedy přijala.

Jestli se stala opravdu jen chyba, nebo šlo o úmysl, to se asi nikdy nedozvíme. Je ale zvláštní, že si na to výrobci automobilů nedávají trochu víc pozor. Zvláště po Dieselgate.

Zdroj médií: mercedes.

Podobné články