PRÁCE 🧰

Policie má nová luxusní hybridní BMW 745Le

31. 10. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality BMW

Minulé experimentování Policie ČR s hybridním vozem dopadlo neslavně. BMW i8 skončilo s ostudou v potoce a nehoda byla uzavřena s tím, že žádný zákonný předpis porušen nebyl. Dokonce ani ono slavné nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky na to, jako na potvoru, nešlo navléct...

Policie má nová luxusní hybridní BMW 745Le

Včera si policie převzala další hybridní vozy a to pět BMW 745Le. Dle tiskové zprávy se mají stát výraznou pomocí pro dopravní policisty, kteří dohlíží na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Auta jsou zapůjčena bezplatně a to od autosalonu BMW v Hradci Králové.

Luxusní vůz s hybridním pohonem

BMW 745Le je skutečně luxusní vůz, navíc s prodlouženým rozvorem a hybridním pohonem. Policie si od toho slibuje méně vypouštěných emisí, ale je otázkou, nakolik to bude realita. Hybridy fungují nejlépe ve městech a na dálnici, natož pak při stíhání "silničních pirátů" asi tento druh pohonu nepředstavuje významnou výhodu.

Policie má nová luxusní hybridní BMW 745Le

Úpravy? Nedovoleno

Vozy byly zapůjčeny zdarma a to na šest měsíců. Limitem jsou také najeté kilometry a to do výše 25 000. Auta poté policie vrátí zpět autosalonu, ten je prodá a zapůjčí PČR dalších pět. I proto nebyly na vozech provedeny žádné úpravy, které by byly nevratné. Dokonce i maják drží na střeše pomocí magnety.

Třicet policistů, kteří budou ve službě luxusní BMW řídit projde školením, tak snad to neskončí podobně neslavně jako minule s BMW i8.

Zdroj médií: facebook, policie.cz.

Podobné články