PRÁCE 🧰

Policie ukázala svého speciálně vybaveného Kodiaqa

15. 10. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Škoda

Strážci zákona mají na své vozy poměrně specifické požadavky. Krom celkové robustnosti občas vyžadují i trochu netradiční úpravy. Velitelský vůz, který mají nově k dispozici pražští policisté, jako by vyjel z amerického filmu.

Zvenku je na první pohled patrné světlo, které lze ovládat joystickem zevnitř vozu. To může být opravdu praktické, policista si může posvítit kam potřebuje, aniž by musel opustit relativní bezpečí auta. Další výraznou úpravou jsou nášlapy prahů.

Uvnitř se ale ukrývá vybavený pro opravdu kritické scénáře. Mezi předními sedadly mají své místo dlouhé zbraně, na místě zadních sedadel je pak obligátní Drager pro měření alkoholu v dechu a testy na drogy. Trochu nečekaně ale vůz disponuje i detektory CO2.

Zajímavě je řešená vestavba v kufru, která je vysouvací. Pod ní je pak na místě rezervy mohutné beranidlo a páčidla. Logicky jsou tyto těžké předměty umístěny co nejníže, aby co nejméně ovlivňovaly jízdní vlastnosti auta. Vestavba pak obsahuje chemické obleky. Krom toho je na zadních sedadlech ještě balistický štít a solidní zásoba munice pro zbraně. Zkrátka Kodiaq pro každou situaci.

Zdroj médií: YouTube, PČR.

Podobné články