PRÁCE 🧰

Pneumatiky Laufenn, vše o značce a kde koupit

24. 11. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Značka pneumatik Laufenn je součástí jihokorejské společnosti Hankook Tire. Od svého založení vyrábí především pneumatiky pro osobní vozy a SUV.

Souhrnné informace o značce

Značka pneumatik Laufenn vznikla v roce 2015 v rámci jihokorejské společnosti Hankook Tire. Patří tedy k těm nejmladším na trhu. Od svého založení vyrábí především pneumatiky pro osobní vozy a SUV.

Zajímavosti o značce Laufenn

Stejně jako řada dalších firem zabývajících se výrobou pneumatik, se i společnost Laufenn stala sponzorem sportovních klubů. Konkrétně fotbalových. Značku Laufenn tak můžete potkávat i jako oficiálního partnera evropské fotbalové ligy UEFA.

Proč vybrat Laufenn

Značka Laufenn má za sebou zázemí silné firmy v oboru, Hankook Tire. Díky tomu dokáže i přes svou krátkou existenci držet krok s konkurencí. Uživatelskou výhodou těchto pneumatik je jejich nízká pořizovací cena. Pojďme se ale podívat, jak vybrané modely obstály v testech.

Nízkonákladové letní pneumatiky Laufenn S Fit EQ prošly několika testy v různých kategoriích. Testovány byly společností GTÜ v roce 2021 s rozměry 225/45 R17 a byly ohodnoceny jako doporučené. Výborných výsledků dosáhly na suchém asfaltu. Oceněny byly také nízké provozní náklady. Vytčena jim ale byla horší ovladatelnost na mokré vozovce.

V předcházejícím roce byl tento model testován společností ADAC v kategorii 235/55 R17. Tam za špičkovými pneumatikami lehce zaostávaly. Jako slabší stránka se kromě ovladatelnosti na mokru ukázalo také poměrně rychlé opotřebení. 

Modelové řady pneumatik Laufenn

Značka Laufenn se věnuje převážně výrobě pneumatik určených pro osobní vozy, SUV a menší užitkové vozy. Nicméně ve své nabídce má i pláště pro nákladní vozy nebo autobusy

Osobní vozy

  • Celoroční pneumatiky

G FIT 4S

  • Letní pneumatiky

Z FIT EQ, S FIT EQ+, G FIT EQ+

  • Zimní pneumatiky

I FIT+

Užitkové vozy

  • Letní pneumatiky

X FIT Van

  • Zimní pneumatiky

I FIT Van

Přednosti plášťů Laufenn

  • Výhodná cena

Nevýhody plášťů Laufenn

  • Horší ovladatelnost na mokré vozovce

Videa o pneumatikách Laufenn

Zdroj médií: Laufenn.

Podobné články