PRÁCE 🧰

Pneumatiky Kama, vše o značce a kde koupit

29. 11. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Pneumatiky Kama jsou známé hlavně pro svoji odolnost a dlouhou životnost. Tyto ruské pláště jsou určené hlavně pro nákladní vozy a další těžké stroje.

Souhrnné informace o značce Kama

Společnost Kama od roku 1973 je součástí petrochemického gigantu Tatneft pocházejícího z Ruska. Pneumatiky Kama jsou určeny převážně pro nákladní automobily. Všechny modely vynikají hlavně svou odolností, robustností a dlouhou životností

Pneumatiky Kama jsou vyráběné v Tatarstánu v Rusku. Společnost Tatneft tam vybudovala v roce 2009 moderní továrnu Nizhnekamsk All Steel Tires Plant Ltd. Při výrobě Kama spolupracuje s německou společností na výrobu ocelokordových pneumatik. Díky tomu se závod schopen produkovat až 1,2 milionu kusů pneumatik za rok.

V současné době jsou pneumatiky Kama vyváženy do různých částí světa. Narazíte na ně například v Asii, Africe, východní Evropě, na Kubě nebo na Novém Zélandu. 

Jak dopadly pneumatiky Kama v testech

Vzhledem k zaměření nejsou pneumatiky Kama častým účastníkem testů. Nicméně v hodnocení dopadají nejlépe zimní užitkové pneu, které díky instalovaným hrotům vykazují dobrou přilnavost i na zasněžené nebo zledovatělé vozovce. Nicméně tento systém ztrácí svou funkčnost na mokrém asfaltu, kde má nižší ovladatelnost. Kromě toho se při pohybu hlavně ve vyšších rychlostech projevuje zvýšená hlučnost a prodlužuje se brzdná dráha. 

Co se týká letní pneumatik Kama, ty na mokrém asfaltu vykazují dobré vlastnosti a rychle odvádějí vodu početnými drážkami. Mimo to jsou velmi stabilní a vykazují dobrou ovladatelnost. Nevýhodou je jejich tuhost, která nejen, že zvyšuje úroveň hluku, ale také zapříčiňuje nižší komfort pasažérů.

Přednosti pneumatik Kama

  • Odolné pneumatiky
  • Dlouhá životnost

Nevýhody pneu Kama

  • Vyšší hlučnost

Zajímavosti o firmě Kama

Firma Kama spolupracuje s řadou automobilek specializujících se na výrobu nákladních aut a dodávek. Některé z nich používají pneu Kama v základní výbavě svých vozů. Mezi ně patří například:

  • AvtoVAZ,
  • KAMAZ,
  • GAZ Group,
  • NEFAZ,
  • Izh-Avto,
  • SeAZ a
  • GM-AVTOVAZ.

Řady pneumatik Kama

Společnost Kama v současné době produkuje více než 250 druhů pneumatik. Většina z nich je určena pro nákladní dopravu. V nabídce ale najdete pneumatiky i pro osobní dopravu nebo zemědělské stroje. Jednotlivé modely mají kódová označení složená většinou z kombinace čísel a písmen.

Videa o značce Kama

Zdroj médií: kama.

Podobné články