PRÁCE 🧰

Interiér nového Hyundai Tucson neoficiálně představen

22. 7. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Současná generace Hyundai Tucson byla poprvé představena před pěti lety. Její éra sice ještě nekončí, avšak je zjevné, že již můžeme vyhlížet následníka. Nový Hyundai nám Korejci představí v roce 2021, přičemž jde o představení, které je skutečně zásadní. Automobilka totiž slibuje zcela nové řešení interiéru, které dostanou i následující modely značky.

To, že půjde o velkou změnu, potvrzuje skica interiéru právě nového Tucsonu, která se nyní objevila na internetu. Na skice interiéru si můžeme všimnout zcela digitální kabiny, která víc připomíná elektromobil. Digitální přístrojový štít je zasazen v jednoduchém obdélníkovém designu. Centrální obrazovka je zde ve formě tabletu. Pod obrazovkou se nachází prodloužený dotykový panel, který skrývá ovládání klimatizace. Virtuálního kokpitu se tedy určitě dočkáme, stejně tak i nového volantu, na kterém budou stále klasická tlačítka.

Sama automobilka se k ilustraci nechce nijak vyjadřovat. Nicméně podle starších špionážních fotek se automobilka ubírá právě tímto směrem. Prohlédnout si na ni můžeme skutečný mezigenerační skok, díky kterému se Hyundai dostává na úroveň Mercedesu či Tesly, alespoň v rovině architektury.

V případě spalovacího motoru bude možné počítat se stávajícím 1,6litrovým čtyřválcem, v benzinu či naftě. Předpokládat lze také návrat dvoulitrů. Větší objem rozhodně pro Evropu nebude. Volba mezi šestistupňovým manuálem nebo osmistupňovým automatem bude možná. Stejně jako výběr mezi pohonem předních a všech kol.

Za zmínku také rozhodně stojí méně radikální změna exteriéru. Velmi úzké světlomety a výrazná maska chladiče bude samozřejmostí. Maska však bude u některých budoucích variant pouze symbolická, jelikož i Hyundai se hodlá do budoucna věnovat více elektromobilům. Na bližší informace si budeme muset ještě počkat. Přeci jen stále máme rok 2020.

Zdroj médií: Hyundai, worldscoop.forumpro.fr.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články