PRÁCE 🧰

Nový Hyundai i10 byl odhalen

3. 9. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

V předstihu, ještě před oficiálním představením ve Frankfurtu, uvolnila automobilka Hyundai podobu a podrobnosti nové i10.

Nový Hyundai i10 byl odhalen

Jak je to s prostorem u nové i10?

Hned ze začátku je třeba říct, že nová i10 je prostornější a větší. Na výšku automobilka ubrala dva centimetry, ale ty zároveň přidala na šířce, délka pak narostla o pět milimetrů. Karoserie může mít jeden z deseti základních odstínů a je zde i možnost dvoubarevného lakování. Zvenku tak nakonec vůz může mít jednu z 22 barevných kombinací.

Zadní cestující dostali více prostoru pro nohy a interiér je možné zvolit v jedné ze čtyř barevných variant. Ve dveřích jsou větší odkládací přihrádky a kufr má objem 252 litrů. Vepředu je 8" dotykový displej a infotainment podporuje Apple CarPlay i Android Auto. S autem je možné propojit telefon pomocí systému Bluelink.

Hyundai i10 nabídne 8

Co se týče asistenčních systémů, tak bude i10 vybavena systémem hlídání jízdy v pruhu, sledováním únavy řidiče, přednárazovým systémem a automatickým přepínáním dálkových světel.

K dostání bude Hyundai i10 buď s litrovým tříválcem nebo se čtyřválcovou jedna dvojkou

Dostupnost? Neznámá

Motory budou dva, oba samozřejmě zážehové. Buď bude možné zvolit základní litrový tříválec s výkonem 49 kW a krouticím momentem 96 Nm nebo silnější čtyřválec 1,2l, který nabídne 62 kW a 118 Nm. Pro obě jednotky bude k dipozici manuální pětistupňová převodovka nebo robotizovaná skříň se stejným počtem převodových stupňů. Dostupnost vozu zatím nebyla oznámena.

 

Zdroj médií: hyundai.

Podobné články