PRÁCE 🧰

Hyundai chystá i30 N s pohonem všech čtyř kol

6. 5. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Pokud nevíte, jaký je to pocit, řídit Hyundai i30 N a někdy dostanete tu možnost, neváhejte ani na okamžik! Je to něco fantastického. A Hyundai teď potvrdilo vývoj a testování tohoto vozu ve variantě s pohonem všech kol.

Automobil Hyundai i30 N zachycen na okruhu

i30 N vs. Golf R

Nová verze i30 N tak půjde přímo proti Volkswagenu Golf R. Pohon všech kol zajistí ještě lepší jízdní vlastnosti a časem by měl být dostupný ve všech sportovních modelech, což ostatně již dříve naznačil Albert Biermann, který je šéfem divize "N".

Hned po hatchbacku tak bude na řadě patrně i verze Fastback a dost možná i Kona N, která je na stejně platformě. Vedle "čtyřkolky" pak Hyundai zavede i dvouspojkové převodovky, za které si bude možné u "eNek" připlatit.

Hyundai i30 N s pohonem všech čtyř kol

275 koňských sil v dvoulitrovém motoru

Jenom pro připomenutí, základní verze i30 N má 250 koní, ostřejší i30 N Performance je naladěna na 275 koňských sil, které doluje z dvoulitrového benzinového motoru s turbem. Odpovídající schopnost zpomalení pak zajišťují fantastické brzdy a v zatáčkách podrží skvělý sportovní podvozek, jehož charakteristiku lze částečně upravit v nastavení. 

Zdroj médií: hyundai.

Podobné články