PRÁCE 🧰

Nová Fabia bude jen v krátké verzi. Kombík se stal obětí emisních norem

24. 8. 2021 1 min. čtení diskuze (1) Aktuality Škoda

Auto, které si oblíbilo velké spektrum zákazníků se nebude vyrábět v populární variantě kombi. Bohužel, na vině jsou přísné limity emisí.

Je tomu pár měsíců, co vedení automobilky Škoda potvrdilo, že Fabia přijde v prodloužené variantě v roce 2023. Teď je ale všechno jinak! Ve škodovce s velmi vysokou pravděpodobností na Fabii Combi pracovali, ale patrně si automobilka dobře spočítala, že s náklady na vývoj a pokuty za vyšší emise by se dlouhá verze nevyplatila.

Emisní norma by tak automobilku vyšla draho, protože by zároveň kombík snižoval i prodeje krátké varianty. Případně by se muselo sáhnout do portfolia motorů, kam by musel přibýt možná MILD hybridní pohon, což by s sebou také neslo obří náklady. V dopise zaměstnancům se ostatně na "extrémně přísnou emisní normu EU7" odvolává i Thomas Schäfer společně se šéfem odborů Jaroslavem Povšíkem.

Pokud jste na Fabii Combi nedočkavě čekali a krok automobilky vám udělal škrt přes rozpočet, máte šanci si pořád ještě pořídit třetí generaci fábky, která se bude prodávat pravděpodobně do roku 2023.

Zdroj médií: Škoda.
Štěpán Stefani Mitsuhide, 15. 9. 2021 13:15
Ale vyrábět SUV problém není... Hmmmm.... Zajímavé? Ani ne. Pokrytecké? To jo. Krátká fábka se vždy prodávala méně než Combi verze.
Emisní norma 7 by měla potopit SUV když už..

Podobné články