PRÁCE 🧰

Nová Škoda Fabia odhalena. Startuje na cenovce 330 tisíc, zatím bez hybridů

5. 5. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Škoda

Včera v podvečer ukázala škodovka novou Fabii. Populární model narostl a startuje na stále poměrně dostupné částce. Premiéra se odehrála na internetu v prostředí virtuálního Centra současného umění DOX.

Co se týče designu tak tady asi necháme zhodnocení až na první test, kdy se budeme moci auto osahat a "okoukat" v reálu. Na fotkách totiž často vypadají vozy jinak, než potom na živo. Omezíme se tedy na konstatování, že nová Fabia zapadá do současného designového jazyka automobilky.

Větší než trojka

Rozměry se vůz dostal přes čtyři metry. Délka je 4 108 mm, což přinese více prostoru pro posádku. Rozvor je 2 564 mm (což je mimochodem více, než měla první Octavia). Šířka je potom 1 780 mm. Objem kufru se zvedl na 380 litrů, po sklopení zadních sedadel je k dispozici celkem 1 190 litrů.

Interiér je tak prostornější a má být i lépe odhlučněný. Poprvé bude možné si objednat do Fabie dvouzónovou klimatizaci a výdechy budou rovněž i na středové konzole, respektive její zadní části, směřující k druhé řadě sedadel. Samozřejmostí je barevný infotainment. Základní bude mít 6,5 palce, nejvyšší výbava bude obsahovat 9,2palcový. Za příplatek bude možné objednat i virtuální kokpit. Jak se na značku patří, bude Fabia prošpikovaná Simply Clever vychytávkami.

Motory

Z motorů bude základem nabídky modifikovaná tříválcová jednotka 1.0 MPI s výkonem 59 kW. Dále budou k dostání i 1,0 TSI s výkony 70 a 81 kW. Silnější varianta bude i se šestikvaltem, nebo sedmistupňovým DSG. Vrcholem je 1,5 TSI o výkonu 110 kW.

Při vývoji se hodně pracovalo i na aerodynamice. Novinkou jsou lamely před chladičem, které se umí uzavřít a snížit tak odpor vzduchu. To má přinést při rychlosti 120 km/h úsporu 0,2 litru paliva na sto kilometrů.

Zdroj médií: Škoda.

Fotogalerie (11 fotek)

Podobné články