PRÁCE 🧰

Rozměry vozu Nissan Qashqai

10. 1. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Nissan

Ojetý Nissan Qashqai si z naší recenze odnesl kladné hodnocení. Při výběru takové ojetiny se vám budou hodit údaje o rozměrech.

Nissan Qashqai - rozměry

Články na téma Nissan Qashqai:

  1. Nissan Qashqai - motorizace
  2. Nissan Qashqai - konkurence
  3. Nissan Qashqai - rozměry - právě čtete
  4. Test ojetiny: Nissan Qashqai - praotec crossover

Druhá generace Nissanu Qashqai byla ve své době jedním z nejprodávanějších modelů kategorie crossover a zároveň klíčovým modelem značky. Ostatně Qashqai je považován za zakladatele kategorie crossoverů. Ojetý Nissan Qashqai nám v testu ukázal, že se jedná o solidní ojetinu, kterou lze s čistým svědomím doporučit. Nyní se blíže podíváme na jeho rozměry.

Rozměry Nissan Qashqai

Na délku měří Qashqai 4 376 milimetrů. Od pohledu je to široký automobil, to potvrzuje i hodnota šířky 1 803 milimetrů. Včetně zrcátek se tak šířka Qashqaie dostává přes dva metry, konkrétní hodnota je 2 070 milimetrů. Na výšku pak Qashqai měří 1 590 milimetrů. Hodnota rozvoru je 2 647 milimetrů. Rozchod kol činí 1 565 milimetrů vpředu, vzadu je to pak 1 560 milimetrů. Nissan Qashqai jsme v rámci recenze vzali i do lehkého terénu. Tam se nám hodila světlá výška 188 milimetrů. Ačkoliv se tak nejedná o čistokrevný offroad, s polní nebo lesní cestou si Qashqai poradí. No a poradí si i s městskou džunglí v podobě zpomalovacích retardérů.

Interiér nabízí dostatek prostoru pro čtyři průměrně vzrostlé dospělé osoby. Cestující na zadních sedačkách, kteří ale do výšky narostli více, už ale mohou mít problémy s prostorem pro kolena a hlavu. Jinak interiér Qashqaie nabízí dostatek úložných a odkládacích prostorů. Zavazadlový prostor je ale spíše průměrný. Základní objem je 430 litrů, po sklopení zadních sedaček vzniká prostor o objemu 1 585 litrů. Zaostává tak například za konkurencí v podobě Hyundie Tuscon, Kie Sportage nebo Volkswagenu Tiguan. O něco menší zavazadlový prostor má Ford Kuga. Na druhou stranu je i tak objem kufru Qashqaie slušný a z vlastní zkušenosti vím, že pohodlně přepraví i velkého loveckého psa.

Nissan Qashqai na test jsme měli v základní benzinové motorizaci s objemem 1,2 litru, s manuální šestistupňovou převodovkou a pohonem předních kol. V této konfiguraci činí pohotovostní hmotnost 1 275 kilogramů. To je slušná hodnota na auto této velikosti. Celková hmotnost pak může dosáhnout 1 860 kilogramů. I se základním motorem může Qashqai táhnout brzděný přívěs o hmotnosti 1 200 kilogramů. Nebrzděný přívěs pak může mít maximálně 675 kilogramů.

Nissan Qashqai - rozměry
Délka [mm]4 376
Výška [mm]1 590
Šířka [mm]1 803
Šířka včetně zrcátek [mm]2 070
Rozvor [mm]2 647
Rozchod přední kola [mm]1 565
Rozchod zadní kola [mm]1 560
Světlá výška [mm]188
Objem kufru [l]430
Objem kufru (sklopené sedačky) [l]1 585

Zdroj info: Nissan.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články