PRÁCE 🧰

Největší motoristická akce v Ostravě: Road Circus rozehřál ostravské ulice

25. 9. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Aktuality

V sobotu 16. září se na ulici Horní v Ostravě-Jih konal již šestý ročník akce Road Circus. Tato tradiční akce pro milovníky rychlosti a vzrušení nabídla bohatý program, který si dokázali užít návštěvníci všech věkových kategorií.

Road Circus 2023

Akce Road Circus, která se konala v sobotu 16. září 2023, se stala jednou z nejvýznamnějších motoristických a kaskadérských událostí roku. Tato akce nabídla divákům adrenalinový nářez, rychlostní závody, kaskadérské show a mnoho dalšího, co nadchlo návštěvníky všech věkových kategorií.

Program začal v poledne s prvním kolem kvalifikace motocyklů. Výkony jezdců na motocyklech byly fascinující a přilákaly pozornost všech fanoušků nejen motorismu. Bohužel se stala nepříjemná věc v podobě rozbití měřícího zařízení a všechny následující závody byly hodnoceny vyřazovacím způsobem.

Kalendář auto-moto akcí

O hodinu později bylo na řadě první kolo kvalifikace automobilů, které nabídlo nesčetné množství různých vozidel, od rychlých sportovních aut po upravené veterány. Jezdci zde ukázali své dovednosti a soupeřili o místo v hlavním závodě. V druhém kole kvalifikace motocyklů byli jezdci ještě více odhodláni získat co nejlepší pozice v závodech a ukázat svou schopnost ovládnout svá dvoukolová monstra. Automobilové závody pokračovaly druhým kolem kvalifikace přičemž rivalita mezi jezdci byla stále patrnější.

Letošní novinky na akci Road Circus

V letošním roce se Road Circus rozšířil o nové kategorie a přivítal do svého prostředí i prestižní značky a stroje. Nejpozoruhodnější novinkou bylo zahrnutí motocyklů Harley-Davidson a Tribike, což dodalo akci zcela nový rozměr. Samozřejmě, že akce nebyla pouze o závodech. Doprovodný program nabídl bohatou paletu zábavy pro všechny přítomné. Naše oči byly ohromeny tanečním vystoupením od skupiny Akcent, která předvedla svou talentovanou choreografii. Parkour Add Lead se představil se svými skvělými výkony, kdy jeho členové překonávali překážky s neuvěřitelnou lehkostí a graciózností. Ostravská závodní stáj JS Racing představila svou Formuli a umožnila divákům nahlédnout do světa motorsportu. Pro ty, kteří si chtěli vyzkoušet, jaké to je řídit závodní monopost, byl připraven závodní trenažér.

Závodily také elektrokoloběžky, formule a další zajímavé vehikly. Akce Road Circus ukázala, že motoristický svět jde ruku v ruce s moderními technologiemi a udržitelnými dopravními prostředky. Vrcholem večera byla kaskadérská show s Petrem Hnětkovským a Jakubem Kykalem. Tito dva odvážní kaskadéři předvedli ohromující kousky a rizikové výkony, které sklidily bouřlivý potlesk od publika.

A co příští rok?

Akce Road Circus se na tomto známém místě v Ostravě konala naposledy. Pořadatel akce a městský obvod Ostrava-jih, oznámil, že se akce v příštím roce na tomto místě konat již nebude. Ostrava-jih však plánuje akci Road Circus v budoucnu obnovit na jiném místě. Městský obvod již začal hledat vhodné místo a doufá, že se akci podaří obnovit v roce 2024. Akce Road Circus na Dubině v Ostravě se stala oblíbenou tradicí, která se konala již od roku 2018 (podle dostupných informací byl však první ročník konán již v roce 2003!). Akce se setkala s velkým ohlasem u diváků a stala se součástí kulturního života Ostravy-jihu.

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Nikola Vrabel.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články