PRÁCE 🧰

Nejlevnější zimní pneumatiky

15. 10. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Vybírat mezi těmi nejlevnějšími plášti je trochu riziko. Většinou to budou protektory a člověk může snadno sáhnout po něčem, co opravdu dobrou službu neodvede.

Nejlevnější zimní pneumatiky

Články na téma levné zimní pneumatiky:

  1. Má smysl šetřit na zimních pneumatikách?
  2. Levné zimní pneumatiky
  3. Nejlevnější zimní pneumatiky - právě čtete
  4. Čínské pneumatiky – vyplatí se vám?

Levných zimních pneumatik je na trhu přehršel. Zejména v supermarketech se to v posledních letech na podzim hemží "výhodnými nabídkami" pneumatik nevalné kvality a pochybného původu. I přesto se najdou některé, které za zvážení stojí. Zejména pokud toho v zimě moc nenajezdíte. Na větší cestování se vyplatí si něco připlatit a kategorii těch nejlevnějším zimních gum přeskočit. Jaké vybrat zimní pneumatiky v té nejlevnější kategorii? 

Vraník HPL4

Jedna z nejlepších možností z těch nejlevnějších zimních pneu. Vraníky vám sice dají image šetřílka, ale kvalitou jsou to dost ucházející pneumatiky (pun intended). Uživatelé na nich cení především jejich schopnosti záběru na sněhu i ledu. Samozřejmě se ta nízká cena někde projevit musí. Vraníky tak nejsou moc tiché, skoro by se až dalo říct, že dálniční jízda znamená spíš kravál.

Barum Polaris 5

Cenově opět velmi lákavá nabídka, jedny z nejlevnějších zimních pneumatik, navíc zaštítěná solidní značkou. Nečekejte žádné zázraky. Jedná se spíš o takový lepší průměr, jehož předchůdce ale v testech překvapivě porazil i některé dražší modely. Vynikají zejména krátkou brzdnou dráhou a tím, jak drží stopu na sněhu. Popravdě nemají žádné výrazné negativum. Očekávat by se dalo možná rychlejší opotřebení.

Nexen Winguard Snow G3

Nexeny vyniknou především na sněhu a břečce. Na mokré nebo suché vozovce nemají zásadnější problém, ale i tam nijak neexcelují. Je to jedna z těch měkčích směsí mezi zimáky, takže se rychleji sjedou a s rostoucí teplotou začnou malinko plavat. Do podmínek v ČR a na občasné zimní výjezdy bychom neměli obavy.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články