PRÁCE 🧰

Nejlepší kabriolety na trhu

30. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

V případě aut platí, že ne všechna skvělá auta jsou současně i ta nejdražší. Výjimky ale potvrzují pravidlo. Pokud tedy nemáte hluboko do kapsy, podle čeho byste se při výběru měli držet?

Nejlepší kabriolety - které to jsou?

Články na téma kabriolety:

  1. BMW cabrio: Výhody a nevýhody
  2. Kabriolet s pevnou střechou - jaký vybrat?
  3. Levné kabriolety - poradíme s výběrem
  4. Nejlepší kabriolety - které to jsou? - právě čtete

Léto přeje kabrioletům, a pokud vy ještě ten svůj nemáte, pak je možná načase to změnit. Situace na automobilovém trhu nebude výrazně lepší, a tak kdo objedná již teď bude na tom možná lépe, než ten kdo počká až do zimy.

Nutno podotknout, pokud chcete kabriolet hned, asi se budete muset rozhlédnout po zánovních autech, případně zavítat do některého z českých autobazarů. Kdo chce nové, bude si muset počkat několik měsíců v závislosti na zvolených příplatcích ve výbavě.

Pojďme se tedy podívat, co by vám možná už příští rok mohlo parkovat v garáži. Takové auto určitě budete chtít minimálně k rakouským jezerům nebo na francouzskou riviéru? A pozor toto jsou jen naše tipy, nejlepších kabrioletů může být výrazně více a je jen na vás, jestli zvolíte roadster nebo čtyřmístný kabriolet.

Lexus LC Convertible

Je to jedno z nejhezčích aut vůbec. Japonská nadčasová bomba, se kterou byste se chtěli toulat Evropou. Kromě výkonu nabídne totiž i kýžený komfort. Střechu zvládne zatáhnout do 15 sekund a do rychlosti 50 km/h. Interiér je propracovaný do detailu a ruční práce je již samozřejmostí. Jediné, co možná někoho nepotěší, je stále trochu nefunkční touchpad a infotainment, na který si je nutné přivyknout.

V tomhle autě se nejde necítit dobře, po každém na sednutí si uvědomíte, že ty peníze za to stály. Pod kapotou tepe srdce vidlicového osmiválce o výkonu 341 kW. A kolik si Lexus za tento model říká? Dřív jste si za cenu tři miliony mohli pořídit i garsonku v Praze, dnes je to cena auta.

BMW řady 2 Cabrio

Samozřejmě nemůžeme vynechat ani něco pro mnichovského fanoušky. Auto je synonymem pro eleganci a sport. Model se nabízí s plátěnou střechou. Pokud se náhodou po cestě změní předpověď počasí na déšť, můžete střechu ovládat až do rychlosti 50 km/h a snadno ji zatáhnout. Žádný bouřkový mrak si na vás nepřijde. Jízdní vlastnosti jsou solidní, sekunduje jim adaptivní podvozek a náhon na zadek. Na výběr jsou motory TwinPower Turbo s 8stupňovou automatickou převodovkou. Auta pořídíte od 1 milionu korun.

Jaguar F-Type Cabriolet

Elegantní, temperamentní a nikdy nestárnoucí – takovými slovy by se dal popsat Jaguar, po kterém by mohl toužit každý, kdo neví, co s penězi, ale žádá si kvalitu a jistou prestiž. I s tímto modelem si tak budete moci dopřát vítr ve vlasech při prohánění se nejkrásnějšími silnicemi světa. Za základní model s výkonem 300 koní zaplatíte od 2 milionů korun, pokud zvolíte variantu R, která disponuje výkonem až 575 koní, bude cena od 3 a půl milionu korun.

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články