PRÁCE 🧰

Levné kabriolety - poradíme s výběrem

24. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Období horkých paprsků slunce, které zbarvují pokožku se už kvapem blíží. Co si letošní léto užít trochu netradičně a motoristicky? Zkuste sáhnout po levném, zato kvalitním kabrioletu. Ostatně tato auta se nehodí pouze na vyjížďky k moři, ale parádu s nimi uděláte i v tuzemsku.

Levné kabriolety - poradíme s výběrem

Články na téma kabriolety:

  1. BMW cabrio: Výhody a nevýhody
  2. Kabriolet s pevnou střechou - jaký vybrat?
  3. Levné kabriolety - poradíme s výběrem - právě čtete
  4. Nejlepší kabriolety - které to jsou?

Otevřená střecha a rychlost na tachometru se pomalu zvyšuje. Vítr obtéká auto a jeho sílu cítíte, když vystrčíte dlaň ven, není větší svobody, tedy možná je, ale to bychom nepsali o levných kabrioletech, nýbrž letadlech. Pokud to s autem bez střechy nemyslíte tak úplně vážně, neboť byste ho neměli kde garážovat, pak doporučujeme si prvně zkusit takové auto vypůjčit z nějaké autopůjčovny.

Vyzkoušíte si alespoň, jestli tenhle vůz je pro vás a když ne, tak ho za pár dní vrátíte a zbude po tom pouze vzpomínka. Kdo by přeci jen zkusil štěstí a auto si pořídil domů, pak by se neměl primárně orientovat podle ceny. Je sice hezké, že pořídíte levný kabriolet za 50 tisíc, ale k čemu vám bude, když mechanismus stahování střechy nebude fungovat.

Při návštěvě autobazaru, či soukromého prodejce, si dobře prohlédněte stav vozu, ať nekupujete zajíce v pytli. Samozřejmě můžete koupit i úplně nové auto, jenže v tomto případě budete muset sáhnout hlouběji do kapsy. Volte raději auto s pevnou střechou, je sice dražší, ale lepší, než když vám nějaký vandal na ulici prořeže nožem plátěnou střechu.

Mazda MX-5

Pokud nehledáte mladou ojetinu, můžete sáhnout po té starší. Mazdy jsou spolehlivé a lidé se jich často nechtějí ani zbavovat. Miata je ovšem oblíbeným automobilem napříč generacemi. Jestliže se podíváte do nabídky autobazaru, můžete nalézt nejlevnější kousky již za 190 tisíc korun, je nutné ale počítat se stářím překračující 16 let. Za deseti letou Miatu zaplatíte přes 200 tisíc korun. Nicméně je nutné podotknout, že se jedná o opravu oblíbené kousky, a tak hledejte spíše v soukromých inzercích, budete mít jistotu, že majitelé se o vozy opravdu starali. K výběru jsou dvě motorizace s manuální převodovkou.

Peugeot 206 CC

Nejlevnějším kabrioletem je pak tento vůz, který se hojně vyskytuje v nabídkách autobazarů. Je to zajímavé, ale právě automobilka země galského kohouta přišla jako první s mechanismem elektrického skládání střechy. Pořídíte ho klidně i za 50 tisíc korun, jen je potřeba počítat s vyšším stářím a také poněkud oželit výkon. Benzínový dvoulitr 16V má sílu 100 kW a agregát o objemu 1.6 16V disponuje výkonem 80 kW. U obou motorizací si dávejte pozor na interval výměny oleje.

Fiat 500C

Dvanáct let starý model koupíte již za 135 tisíc korun. Aktuálně ho seženete ale pouze v jedné motorizaci, a tak asi bude spíš volbou pro fanoušky tohoto designu. Mladší kousky budou už o fous dražší, za což může i současná situace na automobilovém trhu. Nutno podotknout, že Fiaty jsou italské výroby, mohou občas tedy svým majitelům pořádně zatopit pod kotlem. Co je italské, si totiž občas dělá, co chce a aut to platí dvojnásobně.

Zdroj info: sauto; automix.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články