PRÁCE 🧰

Na kolik vás vyjde cesta do Itálie autem (2022)

24. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Levné cestování autem Cesta do Itálie Cena cesty do Itálie

Těšíte se na dovolenou, připravené kufry máte a teď už zbývá jen krásná cesta. Na kolik korun vyjde cesta autem do Itálie?

Na kolik vyjde cesta do Itálie

Cesta do Itálie autem

Existuje více možností cesty do Itálie, a proto je důležité si naplánovat trasu. Záleží z jaké části České republiky vyrážíte a do jaké destinace v Itálii míříte. Pokud se chystáte do Bibione, jako my, máte na výběr ze dvou nejrychlejších tras, které vedou přes Rakousko. Cena trasy se bude lišit vzdáleností, poplatky, které platí pro různé typy motorových vozidel.

Praha - České Budějovice - Linec - Salzburg - Villach - Bibione

Tato cesta z Prahy je nejrychlejší variantou. Pokud se tudy vydáte, budete se možná trápit po okrskách u Česko - Rakouských hranic. Jakmile však překročíte hranice, čeká na vás rakouská dálnice. Pokud se vydáváte na méně než 10denní dovolenou i se zpáteční cestou, stačí si zakoupit rakouskou dálniční známku na 10 dní (9,60 eur), ale pokud jedete na delší cestu, tak se tu nabízí možnost dálniční známky na 2 měsíce (za 26,80 eur). Cesta měří 749 kilometrů a zabere vám zhruba sedm hodin čisté jízdy. Další poplatky za mýto čekají na italských dálnicích. Zde zaplatíte zhruba 9 eur na 100 km. Orientační cena vychází s cestou tam i zpět na 6 526 korun.

Cesta tam i zpět do Bibione
MístoPoplatkyPlatnostCena EUR
RakouskoDálniční známka10denní/2 měsíce9,60/26,80
Katschberský tunelPrůjezdCesta tam i zpět26,10
ItálieMýtnéCesta tam i zpět18
BenzínPrůměr 7.5L/100KMOrientační cena 1.90 EUR/1L214
CelkemCesta tam i zpět268 eur/6526 korun
Praktická rada: Při cestě autem do Bibione se vyplatí sjednat kvalitní cestovní pojištění, které vás bude krýt při jakékoliv neočekávané události. Abyste nemuseli složitě a sáhodlouze porovnávat jednotlivé nabídky, využijte k výběru online kalkulačku cestovního pojištění.

  Cestovní pojištění do Itálie online

Praha - Brno - Vídeň - Štýrský Hradec - Villach - Bibione

Cesta se vyplatí více lidem žijícím na východní straně České republiky. Dálnice D1 v roce 2022 je téměř opravena a tak na vás cestou do Brna nečekají zbytečné kolony. Trasa je o něco delší. Měří zhruba 865 kilometrů a zabere 9 hodin čisté jízdy. Ve Vídni je vhodné se vyhnout dopravní špičce a projet přes město v noci. Orientační cena vychází s cestou tam i zpět na 6 687 korun.

Cesta tam i zpět do Bibione
MístoPoplatkyPlatnostCena EUR
RakouskoDálniční známka10denní/2 měsíce9,60/26,80
ItálieMýtnéCesta tam i zpět18
BenzínPrůměr 7,5L/100 kmOrientační cena 1,90 eur/1L247
CelkemCesta tam i zpět274,6 eur/6 687 korun
Naše doporučení: Aby vás cesta do Itálie nevyšla podstatně více, než je nezbytně nutné, doporučujeme před cestou sjednat připojištění. Vyhnete se tak nepříjemnostem jako je havárie, krádež nebo vandalismus. Rizika můžete buď připojistit jako součást cestovního pojištění, nebo využijte krátkodobého havarijního pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: AISCAT, Autostrade per l'Italia, Mapy.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články