PRÁCE 🧰

Mercedes-benz zahájil veletrh CES 2020 konceptem elektromobilu inspirovaným filmem Avatar.

13. 1. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Mercedes-Benz

Mercedes odstartoval výstavu CES 2020 svým extrémním elektromobilem Vision AVTR. Ten zaujme roli v nadcházejícím filmu Avatar, toto ovšem není poprvé co si automobil Mercedesu zahraje v hollywoodském velkofilmu. Naposledy to byl koncept Vision Grand Turismo, který představoval roli Batmobilu ve filmu Justice League.

Mercedes benz Vision AVTR

Co se koncepčních vozů týče, tak vypadají poněkud extrémně, ale Vision AVTR je ještě o krok dál. Tento koncept byl inspirován myšlenkou filmu Avatar, ve kterém byli Avataři propojeni s přírodou a v tomto konceptu je řidič propojen s elektromobilem, takže se uvnitř nenachází žádné ovládací prvky a elektromobil je plně autonomní.

Mercedes benz Vision AVTR interiér

V autě se nachází středový panel, přes který se posádka napojuje na vozilo, které díky tomu dokáže snímat veškeré životní funkce. Ty se poté promítají do interiéru elektromobilu, který začne vibrovat na základě dechu a tepu. Na střeše vozu se nachází 33 malých dílků, které fungují jako menší organismus. Reagují na směr jízdy vozy a podle toho se natáčí. Při akceleraci se nakloní dozadu a svítí modře naopak při brzdění zčervenají a pomáhají vozu zpomalit. Při zatáčení se naklání do stran.

Vůz je vyroben pouze z recyklovaných nebo trvale udržitelných materiálů. Například celá dolní část interiéru je vyrobena z ratanu, který roste velmi rychle.

Mercedes benz Vision AVTR

Vision AVTR je pohánět 110 kWh baterii, která využívá organickou buněčnou grafenovou strukturu prostou toxický, vzácných či drahých kovů. Baterie pohání čtyři elektromotory o výkonu 350 kW a automobil má dojezd přes 700 km.

Zdroj médií: mercedes.

Podobné články