PRÁCE 🧰

O elektromobil Mercedes EQC není zájem ani na domácím trhu

7. 1. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Mercedes-Benz

Nový elektromobil Mercedes EQC je na domácím trhu veliký propadák. Na rozdíl od konkurenční Tesly, která za listopad prodala 280 elektromobilů, tak Mercedes prodal ve stejném období 19 a od uvedení automobilu na trh pouhých 55 kusů.

Mercedes EQC

O luxusní elektromobil EQC není skoro žádný zájem, dle statistik úřadu Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) se za listopad prodalo pouhých 19 kusů a od zahájení prodeje pouhých 55. Konkurenční Audi e-tron si vede mnohem lépe, za listopad se prodalo 192 elektromobilů a od svého uvedení na trh bylo vyrobeno a prodáno 478 kusů.

Na německém trhu se od ledna do listopadu roku 2019 prodalo 3,6 milionu aut z toho necelá dvě procenta byly elektromobily, tedy 57 533 kusů. V České republice je podíl ještě menší, elektromobilů je pouze čtvrt procenta.

Interiér elektromobilu Mercedes EQC

Je hned několik důvodů proč se evropským elektromobilům nedaří. Mercedes, Audi a Jaguár mají základní cenu elektromobilů kolem dvou milionů, a to je na vůz, který zvládne v praxi ujet na jedno nabití kolem 300 kilometrů vysoká cena, pokud ho porovnáme s Teslou, případně konkurencí z nabídky Hyundai nebo Kia.

EQC má ještě možnost zazářit, a to v roce 2020, kde automobilka plánuje spuštění prodeje na čínském trhu. Bohužel co se amerického trhu týče, tak Mercedes přeplánoval vypuštění svého elektromobilu z první čtvrtiny 2020 na rok 2021.

Zvažujete nákup elektromobilu nebo alespoň hybridního vozu? Najděte si váš nový vůz pomocí naší sekce Prodej aut.

Zdroj médií: mercedes.

Podobné články