PRÁCE 🧰

Mercedes-AMG EQE bude ve dvou verzích s výkonem až 505 kW

21. 2. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Automobilka rozšiřuje své portfolio o sportovní modely s elektrickým pohonem. Nově do rodiny přibude Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC a Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+.

V případě těchto aut se jedná o elektromobily vyšší třídy, a tak posloužila jako základ platforma Mercedes EVA2. Nutno podotknout, že už jen z názvu auta je jasné, že přívlastek AMG zaručuje specifická řešení a nastavení, především v oblasti pohonu, podvozku, brzd a celkově se jedná o jiný vesmír.

Oba modely nabízejí sportovní koncept pohonu se dvěma elektromotory. Hnací řetěz eATS s jedním elektromotorem na přední a druhým na zadní nápravě poskytne zcela variabilní pohon všech kol. A mimořádný je právě ten zadní, který má šestifázovou koncepci na základě dvou vinutí, z nichž každá pracuje se třemi fázemi. Rozsah nabízených výkonů tak bude od 350 kW až po 505 kW. Maximální točivý moment sahá od 858 do 1000 N.m.

Modely jsou navíc vybaveny vysokovýkonnou sadou akumulátorů s napětím 328 V. To nabízí využitelnou kapacitu baterie 90,6 kWh. Předností nové generace akumulátorů je kratší doba nabíjení. Baterii lze nabíjet stejnosměrným rychlonabíjecím výkonem až 170 kW. Za 15 minut je tak možné doplnit energii pro ujetí 180 kilometrů. Majitelé se nebudou muset bát ani výměny akumulátorů, protože sada článků se vyznačuje dlouhou životností. To ostatně potvrzuje akumulátorový certifikát, který má platnost deset let nebo do ujetí 250 tisíc kilometrů.

Auta mají tvar motivu jednoho oblouku. Se splývavou zádí se na první pohled odlišují od verzí se spalovacím motorem. Vnější design určuje především příslušnost k AMG divizi. Všechna opatření, která poskytuje sportovní vzhled, vylepšují jízdní dynamiku i hospodárnost. Ostatně i kola z lehké slitiny jsou aerodynamicky optimalizována. Samozřejmě ani interiér v tomto ohledu nezaostává. Celý dynamický vzhled může ještě zesílit celá řada volitelných prvků výbavy, a tak už je na jednotlivci, kolik peněz ještě navíc za model utratí.

Zdroj info: Mercedes-Benz.
Zdroj médií: Mercedes-Benz.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články