PRÁCE 🧰

Levné a výkonné automobily z bazarových nabídek

14. 12. 2020 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Zájemci o rychlé a výkonné auto nemusí zamačkávat slzu, protože jim jejich peněženka nedovolí koupit nový vůz. Mohou se po nějakém výkonném kousku podívat na sekundárním trhu - tedy v ojetinách, kde při troše štěstí uloví pořádnou káru.

Levné výkonné auto z bazaru

Zatímco někteří upřednostňují spolehlivost a pohodlí, jiní řidiči raději brázdí silnice s výkonným autem, které snadno předežene všechny ostatní. Jenže taková auta většinou stojí hromadu peněz a těch v ekonomické krizi není dostatek. Jak tedy neukrojit ze svých snů a auto si stejně koupit? Inu, není nic lepšího, než zavítat na online inzeráty nebo do bazarů, tam zajisté nějaký kousek najdete.

Samozřejmě při výběru záleží, jestli upřednustňujete prémiovou automobilku nebo se spokojíte i s tou obyčejnější. Nutno podotknout, že ceny automobilů jdou prudce nahoru asi jako byty v Praze. Za vše může bohužel koronakrize.

Tipy na levné a výkonné vozy

Suzuki Swift Sport

Kdo by na seznamu čekal kapesní hodinky, že? Jenže malé auto kolikrát dokáže natrhnout zadek kdejakému super výkonnému vozu, které má o několik desítek koní víc. Zmatené majitele bavoráku tak nechá daleko za sebou. Auto je mrštné a hravé, a to vše přes fakt, že má "jen" 92 kW.

Inzeráty levných výkonných ojetin v nabídce

Větší radost udělá na okrsce a v klikatých zatáčkách, kde se mu jen tak někdo nevyrovná, než na dálnici. Nejedná se tedy o denní auto, ale spíš auto pro zábavu. Swift je většinou k dostání do 200 tisíc korun, ale pokud v nabídce najdete starší generaci, pak výrazně ušetříte - jen už to nebude model Sport. V motorizacích se ohlížejte po šestnáctistovce v benzínu, která je výhradně pro ostrý model. A na co si dávat pozor? To je jasná servisní historie.

BMW E65 - autor: Rudolf Stricker Levné výkonné auto z bazaru -známe ty nejlepší ojetiny

BMW 7 E65

Pro milovníky německé automobilky tu máme také parádní kousek doslova za pár korun - v porovnání s novými auty od této značky. Vzhled komentovat nebudeme, raději se vrhneme na důležitější věc jako je fakt, že auto se vyrábělo výhradně a jen jako zadokolka a také se stalo posledním mohykánem značky s atmosferickým osmiválcem. Pod kapotou se tak skrývá výkon 270 kW. Snadno tak vystřelí z nuly na sto za 5,9 sekundy.

Jízdní vlastnosti jsou doslova skvělé a podvozek je geniálně nastavený, jakobyste chodili bosí po mechu. Pokud se někdy v tomto autě alespoň svezete, budete muset při rozloučení zamáčkonut slzu, protože málo z kterého auta i z moderní doby, budete mít takové euforické pocity jako právě z tohoto bavoráku. Kdo nezkusil, neví, o co přichází.

Jediné co dokáže pokazit pocity z auta je jeho nespolehlivost a častá poruchovost, zejména pak elektroniky. A co cenovka? Ta se pohybuje zhruba od sta tisíc korun, ale je vhodné si uvědomit, že auto vás může dost vyždímat z peněženky, co se týká prvního servisu nebo následných oprav. Nebudete to tedy vůz pro každého.

Mercedes S - Autor: Rudolf Stricker Levné výkonné auto z bazaru -známe ty nejlepší ojetiny

Mercedes Benz S 500 W221

Další zajímavé auto na seznamu pro fajnšmekry. První vozy se představily v roce 2005 a vydržely se prodávat devět let, než přišla další generace. Na první pohled auto vypadá majestátně a robustně, což se nedalo říct úplně o předchozí verzi. Pod kapotou můžete nalézt různé motorizace, ale jedinečným kouskem je zajisté osmiválec S 420 CDI s výkonem 235 kW. Avšak pokud narazíte v nabídkách na vidlicový osmiválec S 500 poskytne vám výkon až 285 kW s objemem 5.5 litru - tento typ se mimo jiné rozjede z nuly na sto za 5,4 sekundy. I přes vysoký výkon se u vozů dočkáte komfortu a špičkových jízdních vlastností.

Pozor si dávejte standardně na podvozek, u kterého dochází k poruše tlumičů a elektroniky, která dělá občas také problémy. Se servisem to taky nebude moc legrace, protože náhradní díly jsou drahé. Cenově se pohybujeme už o něco výš a hodně záleží, jaký typ výkonu zvolíte, takže můžete mít "medvěda" za 150 tisíc korun, ale taky klidně za 300 tisíc a víc.

Zdroj médií: Pixabay, wikimedia - Rudolf Stricker.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články