PRÁCE 🧰

Letní pneumatiky na vůz Škoda Fabia 3 a 4 - jaké vybrat?

13. 4. 2023 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Základní informace k pneumatikám Rádce motoristy

Pneumatiky jsou jedním z nejdůležitějších prvků našeho vozidla, které ovlivňují jízdní vlastnosti a bezpečnost na silnici. V tomto článku se zaměříme na pneumatiky, které jsou vhodné pro Škodu Fabia třetí a čtvrté generace, a poskytneme vám užitečné informace pro výběr správných pneumatik.

Letní pneu na Škoda Fabia 3 a 4

Články na téma pneumatiky pro určité modely aut:

  1. Letní pneu na Škoda Fabia 3 a 4 - právě čtete
  2. Jaký rozměr pneu na Škoda Octavii 2
  3. Které pneu jsou nejlepší na Škoda Scala?
  4. Jaké pneumatiky jsou ideální na Škoda Karoq
  5. Škoda Fabia a letní pneu

Škoda Fabia třetí generace (2014–2021) a čtvrté generace (2021–současnost) jsou malé osobní automobily segmentu B vyráběné českou automobilkou Škoda Auto. Oba modely nabízejí moderní design, prostorný interiér a širokou škálu motorů včetně přeplňovaných tříválců a přeplňovaných čtyřválců s výkonem od 60 do 150 kw.

Škoda Fabia třetí a čtvrté generace může mít několik rozměrů pneumatik, záleží na verzi vozu a zvolené výbavě. Zde je přehled nejčastěji používaných rozměrů:

  • 185/60 R15
  • 195/55 R16
  • 205/45 R16
  • 205/45 R17
  • 205/40 R18

Je důležité vybrat správný rozměr pneumatik, které jsou určené pro konkrétní model vozu, aby se zajistilo bezpečné a spolehlivé řízení. Důležitým faktorem při výběru pneumatik je také to, v jakém klimatickém pásmu se bude používat, zda v oblasti s častými srážkami a sněhovými podmínkami, nebo v oblasti s vysokými letními teplotami. My se dnes podíváme na nejběžnější rozměr, který Škoda Fabia třetí a čtvrté generace obouvá a to je 205/45 R16.

Pneumatiky ekonomické třídy

Při výběru pneumatik ekonomické třídy je důležité vzít v úvahu nejen cenu samotných pneumatik, ale i náklady na provoz vozidla a životnost pneumatik. Tyto faktory mohou mít vliv na celkovou ekonomickou výhodnost jednotlivých pneumatik. V této třídě se nacházejí značky jako Fortune, Laufenn, Barum, Sava nebo Matador.

Sava Intensa UHP

Sava Intensa UHP je letní pneumatika v rozměru 205/45 R16, je vhodná pro menší a střední vozy s vysokým výkonem, které vyžadují vysokou úroveň řízení a přilnavosti. Díky svému designu s mnoha lamelami a drážkami má vynikající vlastnosti při odolnosti proti vodě a zajišťuje vysokou úroveň ovladatelnosti a komfortu řízení. Pneumatiku Sava Intensa UHP 205/45 R16 pořídíte za 2 200 korun kus.

Barum Bravuris 5HM

Barum Bravuris 5HM je letní pneumatika střední třídy vyráběná společností Barum, patřící pod skupinu Continental. Má rozměr 205/45 R16 a je navržena pro osobní vozy střední třídy. Tento model nabízí dobrou rovnováhu mezi jízdním komfortem, bezpečností a výkonem na mokru. Díky svému asymetrickému dezénu a použití směsi s vysokým podílem křemíku má dobré vlastnosti na mokru a přesné řízení. Tato pneumatika je také poměrně tichá a nabízí nízkou spotřebu paliva. Je možné si ji pořídit za 2 000 korun.

Laufenn S FIT EQ+

Laufenn S FIT EQ+ je letní pneumatika určená pro osobní vozidla, vyráběná společností Laufenn, která patří do skupiny Hankook. Pneumatika Laufenn S FIT EQ+ nabízí dobrý poměr mezi výkonem a cenou, má nízký valivý odpor, což snižuje spotřebu paliva a emise CO2. Díky inovativnímu designu dezénu má dobré jízdní vlastnosti a vysokou stabilitu v zatáčkách. K dispozici je Laufenn S FIT EQ+ 205/45 R16 pneumatika v průměru za 1 900 za kus.

Letní pneu 205/45 R16 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Střední třída pneumatik pro vůz Škoda Fabia by mohla zahrnovat pneumatiky s vyššími výkonnostními vlastnostmi a větší odolností proti opotřebení než pneumatiky z ekonomické třídy. Střední třída pneumatik je ideální pro řidiče, kteří hledají vysokou kvalitu a výkon za rozumnou cenu. Tyto pneumatiky jsou vhodné pro běžné použití a nabízejí dobré jízdní vlastnosti na různých typech silnic a povrchů. Mezi významné výrobce střední třídy pneumatik patří například Uniroyal, Kumho, Hankook, Firestone anebo Fulda.

Kumho Ecowing ES31

Kumho Ecowing ES31 v rozměru 205/45 R16 jsou určeny pro osobní vozy a patří do kategorie pneumatik střední třídy. Tyto pneumatiky nabízejí nízkou spotřebu paliva a zároveň dobrou kontrolu na mokré a suché vozovce. Díky speciálnímu dezénu je hlučnost poměrně nízká. Pneumatiky Kumho Ecowing ES31 jsou vybaveny také technologií pro snížení opotřebení a prodloužení životnosti. Je možné ji pořídit v průměru za 1 500 korun za kus.

Hankook K135 Ventus Prime 4

Hankook K135 Ventus Prime 4 je letní pneumatika navržena pro sportovní a výkonné osobní automobily s rozměrem 205/45 R16. Tato pneumatika se vyznačuje špičkovou výkonností na suchých i mokrých silnicích, díky nové směsi dezénu s vysokou přilnavostí a vylepšenému dezénu, který zajišťuje lepší ovladatelnost a stabilitu. Hankook K135 Ventus Prime 4 si můžete pořídit v průměru za 2 200 korun.

Fulda SportControl

Fulda SportControl je letní pneumatika určená pro vozidla střední třídy a nižší střední třídy, včetně městských aut. V rozměru 205/45 R16 je tato pneumatika vhodná zejména pro sportovně laděná vozidla a poskytuje dobrý poměr mezi výkonem, přilnavostí a komfortem jízdy. Pneumatika Fulda SportControl vyniká také nízkou hladinou hluku a odolností proti aquaplaningu. Pneumatiku je možné pořídit v průměru za 2 600 korun.

Letní pneumatiky 205/45 R16 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky prémiové třídy

Prémiové pneumatiky jsou vyrobeny z nejlepších materiálů s použitím nejmodernější technologie, aby zajistily vynikající výkon a bezpečnost. Tyto pneumatiky mají obvykle vyšší cenu než pneumatiky v nižších třídách, ale nabízejí vysokou kvalitu, dlouhou životnost a vynikající jízdní vlastnosti v různých podmínkách. Mezi prémiové značky pneumatik patří například Michelin, Bridgestone, Continental nebo Goodyear. Tyto značky se často používají na luxusních vozidlech a na vozech s vysokým výkonem.

Bridgestone Turanza T005

Bridgestone Turanza T005 v rozměru 205/45 R16 je vynikající volbou pro řidiče, kteří hledají vysokou úroveň výkonu a komfortu pro své vozidlo. Díky využití inovativní směsi kaučuku a nového dezénu se pneumatika Bridgestone Turanza T005 v rozměru 205/45 R16 dokáže přizpůsobit různým podmínkám na silnici. Při jízdě v suchém počasí nabízí vynikající stabilitu a přesné ovládání, zatímco při dešti zajišťuje vysokou odolnost proti aquaplaningu a efektivní brzdění. Pořídit si ji můžete v průměru za 3 300 korun.

Continental PremiumContact 6

Continental PremiumContact 6 je vynikající pneumatika střední třídy pro osobní automobily s rozměrem 205/45 R16. Tato pneumatika se vyznačuje vynikající přilnavostí a ovladatelností na mokrém povrchu, což je důležité pro bezpečnost při deštivém počasí. Díky technologiím jako je "3D Edge" a "Aralon350" se také vyznačuje dlouhou životností a vysokou odolností proti opotřebení. Pneumatiku Continental PremiumContact 6 zakoupíte v průměru za 3 000 korun za kus.

Dunlop SP Sport Maxx RT

Dunlop SP Sport Maxx RT je letní pneumatika určená pro výkonná vozidla a sportovní vozy. V rozměru 205/45 R16 nabízí vysoký výkon a přilnavost, díky speciálním technologiím jako je asymetrický dezén, který zlepšuje stabilitu a ovladatelnost v zatáčkách, a také bloky na ramenou, které zajišťují rychlé reakce a brzdění. Tato pneumatika také nabízí nízký valivý odpor a vysokou úsporu paliva. Pořídit ji můžete okolo 3 000 korun.

Michelin Primacy 4

Michelin Primacy 4 v rozměru 205/45 R16 je prémiová letní pneumatika s vysokým výkonem a dlouhou životností. Tato pneumatika je navržena s technologií EverGrip. Michelin Primacy 4 má také vysokou úroveň odolnosti proti aquaplaningu a je navržena pro optimální výkon v oblasti spotřeby paliva. Tato pneumatika je vhodná pro vozy střední a vyšší třídy. Je možné si ji pořídit v průměru za 3 600 korun.

Prémiové letní pneumatiky 205/45 R16 s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články