PRÁCE 🧰

Krátkodobý pronájem auta na den, víkend, týden či měsíc

2. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Vypůjčení vozidla na cestu

Tento pronájem vozu se hodí zejména pro lidi, kteří auto celoročně nevyužijí, přesto se najdou situace, kdy by se jim doma hodilo. V dnešním článku se podíváme na krátkodobý pronájem auta.

Krátkodobý pronájem auta

Články na téma pronájem auta:

  1. Co si pohlídat při půjčení dodávky
  2. Půjčení auta na víkend: Jaké máte možnosti?
  3. Dlouhodobý pronájem auta
  4. Krátkodobý pronájem auta - právě čtete

Co je to krátkodobý pronájem auta

Jedná se o pronájem auta, které si člověk pořídí jen na krátký časový úsek - to znamená zpravidla den, víkend, týden nebo měsíc. Půjčit auto tak lze na nejrůznější příležitosti jako je třeba svatba nebo firemní akce. Jindy zase na víkend v Rakousku (je třeba ale půjčovnu upozornit na fakt, že chcete do zahraničí jet) nebo dokonce i na měsíční dovolenou třeba na Jadranu. 

Výhoda krátkodobého pronájmu

Nemusíte se starat takřka o nic, protože většina pronajímatelů aut garantuje servis vozu, povinné a havarijní pojištění ale také dálniční známku nebo obutí dle ročního období. Na vás je se o auto starat, aby se mu nic nestalo a také samozřejmě do něj tankovat potřebné palivo.

Kde půjčit auto na krátkodobý pronájem

Na internetu naleznete nespočet autopůjčoven, které nabízejí krátkodobé pronájmy vozů. Stačí si jen vybrat. Navíc většina z nich nabízí opravdu širokou nabídku flotily, a tak si vybere opravdu každý. Samozřejmě ale musíte počítat s tím, že některé částky za vozy budou poněkud vyšší. Obzvlášť pokud se jedná o luxusní nebo prémiový automobil. Na druhou stranu někdy je lepší nešetřit a užít si auto v plném rozsahu.

Krátkodobý pronájem luxusního auta

Rada pro řidiče: Pokud se chystáte cestovat do zahraničí, neprohloupíte, když si sjednáte cestovní pojištění s dostatečnou pojistnou ochranou. Naštěstí ale nemusíte trávit dlouhé hodiny porovnáváním nabídek. S výběrem vám dokáže poradit online kalkulačka cestovního pojištění.

  Online kalkulačka cestovního pojištění

Vratná kauce

Jedná se o jistinu, která se skládá na začátku výpůjčky. Samozřejmě po vrácení auta je vám částka vrácená zpět, tedy pokud se s autem nic nestalo. V opačném případě se z jistiny platí oprava.

Tankování při pronájmu auta na den, týden či měsíc

Je nepsaným pravidlem, že při krátkodobém pronájmu auta bude mít vozidlo plnou nádrž. Stejně tak po vrácení, byste se měli podívat, kde se v okolí půjčovny nachází benzínka a nádrž dotankovat do plna.

Půjčení auta s řidičem

V případech, kdy nechcete nebo nemůžete řídit, můžete zvolit variantu půjčení spolu s řidičem. Stačí se domluvit s autopůjčovnou, jestli tuto variantu nabízí a už jen počkat na řidiče, který přistaví auto k vám domů a vzhůru za dobrodružstvím.

Na co nezapomenout: Rozhodli jste se cestovat za hranice vlastním vozem? Pokud ano, vyhněte se risku a sjednejte si připojištění, které vás dokáže ochránit před riziky, jež vás mohou překvapit (např. porucha, vandalismus, krádež apod.). Připojistit se můžete v rámci cestovka, případně se využijte krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články