PRÁCE 🧰

Kia Ceed SW se stala Flotilovým automobilem roku 2022

3. 2. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Automobilka Kia poprvé v historii ovládla tradiční anketu vyhlašovanou odbornými časopisy Business Car a Flotila. Získala tak se svým modelem titul Flotilový automobil roku 2022

Kia Ceed

Články na téma Kia Ceed:

  1. Kia Ceed SW se stala Flotilovým automobilem roku 2022 - právě čtete

O vítězství modelu Ceed Sportswagon rozhodla pětatřicetičlenná odborná porota složená z fleetových manažerů firem, kteří s vozovými parky mají už dostatek zkušeností. Do ankety bylo nominováno celkem 70 vozů napříč všemi segmenty. Při volbě vítěze se zohledňovalo několik faktorů. Mezi ně patřila například technická vyspělost, produkce CO2, celkové náklady spojené s vlastnictvím vozu (TCO), užitná hodnota a také své slovo měla bezpečnost.

Model Ceed si plusové body získal především díky karoserii kombi, která nabízí vysokou užitnou hodnotu, dále ale také poměrem cena/výkon, přívětivým TCO, sedmiletou zárukou a v neposlední řadě je i častou volbou samotných firemních zaměstnanců. Ostatně toto vše potvrzují i prodejní statistiky. V loňském roce model zaujal 30,5 % celkových prodejů značky. Z tohoto čísla více než 69 % putovalo právě do firemních vozových parků.

Tím ale úspěchy modelu nekončí. Už v minulosti auto, které bylo uvedeno na trh v roce 2018, nasbíralo několik významných ocenění. Například v roce 2019 se model umístil na třetí příčce v anketě Evropské auto roku a čtvrté místo obsadil pak v anketě Auto roku v České republice. 

Zdroj info: Kia.
Zdroj médií: Kia.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články