PRÁCE 🧰

Vůně do auta - vyplatí se ji vyrobit po domácku?

5. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Některé vůně do auta připomínají spíše takový ten převoněný odér veřejných záchodků, který má maskovat nevalnou frekvenci úklidu. Existují ale i výjimky.

Jak vyrobit vůni do auta. Nebo raději koupit?

Články na téma vůně do auta:

  1. Voňavka do auta - která se vyplatí koupit?
  2. Vůně do auta: Koupit nebo vyrobit? - právě čtete

Používání levných vůní do auta není žádná hitparáda. V lepším případě se člověku vybaví vzpomínky na legendární socialistický parfém Živé květy. Po chvíli z toho začne bolet hlava a z řízení auta vybaveného lacinou vůní si člověk odnese přinejlepším pálení očí. V tom horším případě se i po vyhození té hrůzy drží v interiéru něco, co by se dalo zaměnit za nějakou slabší variantu novičoku.

Vůně do auta a cena, má cenu si připlatit?

Ohledně jakékoliv kupované vůně do auta máme jednu radu - nešetřete na tom. Ty levnější vůně do auta jsou často skutečně očistec, ať už se jedná o stromečky, takový ten gel nebo cokoliv, tak většinou to hezky voní tak prvních pět minut. Pak to začne být otravné, příliš intenzivní a zejména v létě je to docela peklo. Proto se nebojte při koupi vůně do auta investovat klidně dvě stovky a pořídit něco, u čeho se dá regulovat intenzita a voní to spíše decentně a nevtíravě.

Jak vyrobit vůni do auta, varianta pytlíček

Ideální variantou je výroba vlastní vůně do auta. Není to nic složitého, ale nepředstavujte si nějaké míchání lektvarů ve zkumavkách nad ohněm. V tom nejjednodušším případě bude stačit plátěný pytlíček, pár usušených bylinek (ideálně nějaké intenzivněji vonící - máta, meduňka, levandule a podobně), kterými pytlík naplníte a pověsíte třeba na zpětné zrcátko. Čas od času můžete náplň vyměnit, vůně do auta vydrží zhruba dva až tři týdny, pak slábne.

Jak vyrobit vůni do auta, varianta kolíček

Jinou možností je klasický dřevěný kolíček. Ten stačí přicvaknout na mřížku ventilace a kápnout na něj esenciální olej, který vám voní. Pozor, nepřežeňte to, ať to není příliš intenzivní. Pro začátek zkuste jednu malou kapku a pak případně můžete přidat další. Tato vůně do auta má výdrž podle kvality oleje. Pokud koupíte kvalitní, kde je vyšší koncentrace vonných látek, může to být klidně i měsíc.

Zdroj médií: Depositphotos.
Pavel Táborský

Autor článku
Pavel je člověk, který má rád moderní technologie a přesně i taková auta. Když má volnou chvíli jezdí na různé automobilové srazy a jeho druhým domovem jsou závodní okruhy. 

Podobné články