PRÁCE 🧰

Jak koupit dálniční známku na Slovensko

3. 7. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Dálniční známky do zahraničí Cestování autem na Slovensko Cesta na Slovensko Dálniční poplatky na Slovensku

Doba dovolených se blíží, a tak pokud se vám nechce vyrážet zrovna do Rakouska, pak vám nebrání nic v tom, abyste navštívili naše slovenské sousedy.

Jak koupit slovenskou dálniční známku

Ve většině případů se nevyhnete použití dálničních úseků, a tak bude nutné koupit dálniční známku. Nákup je velice jednoduchý a zvládnete ho doma za zhruba pět minut. Budete k tomu potřebovat platební kartu, připojení k internetu a také znalost své státní poznávací značky.

Jednoduchý nákup slovenské dálniční známky

Jako první si tedy otevřete internetový prohlížeč. Do něj zadejte slovní spojení „nákup dálniční známky Slovensko“. Vyjede vám několik možností, vás ale primárně bude zajímat eznamka.sk. Vše další jsou bohužel pochybné stránky nebo zprostředkovatelé, je tak možné, že byste s nákupem mohli narazit. Jakmile se tedy dostanete na webovou stránku hledejte na ní „Úhrada dialničnej známky“.

Následně si zvolíte, jestli kupujete známku pro jedno vozidlo nebo více. Je vhodné volit jednu z těchto dvou možností, protože pod názvem „objednávka“ se vám naskytne možnost platit převodem – to tedy zaručuje určité prodlení, než známka začne platit. Jestliže je třeba aby dálnička platila okamžitě, je nutné volit vždy platbu kartou online.

Náš tip: Jak koupit slovenskou dálniční známku vám po dočtení článku bude jasné. Víte ale, že se na cesty hodí ještě sjednat cestovní pojištění? Buďte na cestu na Slovensko připraveni se vším všudy a využijte online kalkulačku cestovního pojištění pro výhodné uzavření cestovka.

  Cestovní pojištění na Slovensko online

Další kroky jsou už jednoduché, postupujete po stránkách, kde vyplňujete údaje a volíte varianty. Pro krátkou dovolenou bude stačit bohatě 10denní dálniční známka, kterou koupíte za 10 euro. Bude nutné zapsat číslo SPZ, tedy v případě Slovenska evidenční číslo vozidla. Nezapomeňte zvolit, v jaké krajině je auto registrováno – v našem případě Česká republika. 

Jak zaplatit slovenskou dálniční známku

Pak už si jen zvolíte datum platnosti – lze nakoupit tentýž den, avšak je potřeba právě zaplatit online ihned. Zbývá vyplnit ještě email a telefonní číslo. Na email přijde potvrzení a později před koncem platnosti i upozornění na mobilní číslo. Jak zaplatit dálniční známku je celkem jednoduché. Učiníte tak pomocí platební karty a následného potvrzení u vaší banky - pokud to tak máte nastavené, samozřejmě. Po zaplacení přijde notifikační e-mail o úhradě se všemi dalšími informacemi.

Kdo nechce platit online, může si zakoupit dálniční známku na hraničních přechodu a to přesněji v kiosku nebo pomocí mobilní aplikace. Dálniční známka je již několik let elektronická a nevylepuje se tedy nic na čelní sklo.

Buďte připraveni na všechno: Mnoho řidičů cestuje do zahraničí vlastním vozem. Pokud i vy patříte mezi ně, nezapomeňte svůj vůz připojistit v rámci výše uvedeného cestovního pojištění, případně si pro něj sjednat alespoň krátkodobé havarijní pojištění. Správně vybrané pojištění vás dokáže ochránit před nenadálými situacemi jako je například havárie nebo odcizení vozidla.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: eZnamka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články