PRÁCE 🧰

Hyundai NEXO a Sonata Hybrid dosáhly rychlostních rekordů

30. 10. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Týmy inženýrů Hyundai z obou stran Tichého oceánu se 25. září 2019 pokusily na solných pláních Bonneville o stanovení dvou nových rychlostních rekordů, a to s SUV NEXO, poháněným palivovými články a se sedanem Sonata Hybrid. 

Hyundai NEXO a Sonata Hybrid dosáhly rychlostních rekordů

Rychlostní rekord Hyundai NEXO

Hyundai NEXO dosáhl při pokusu o rychlostní rekord v kategorii vozidel, poháněných palivovými články na vodík, rychlosti 170,811 km/h. Na voze byly provedeny úpravy pro zvýšení bezpečnosti. NEXO dostalo bezpečnostní rám, sedadla se šestibodovými pásy, hasicí systém a okenní sítě. Přibyly i aerodynamické panely pod nárazníky pro snížení odporu a zlepšení obtékání vzduchu ve vysoké rychlosti.

Hyundai Nexo

Rychlost vozu Sonata Hybrid?

Automobil Sonata Hybrid dostal pneumatiky Goodyear Eaglem, závodní tlumiče a aerodynamické kryty kol. Zapracovalo se i na brzdové soustavě, zde poskytli pomocnou ruku závodní specialisté z technického centra Hyundai. Pohon byl vylepšen o vystřikování oxidu dusného a použito bylo i závodní palivo VP Racing MS 109. Upraveno bylo i výfukové potrubí a řídící software. Z bezpečnostního hlediska bylo nutné udělat stejná opatření, jako u NEXO.

Hyundai Sonata Hybrid

Sonata Hybrid dosáhla rychlosti 264,952 km/h, oba rekordy ještě musejí být potvrzeny Mezinárodní automobilovou federací FIA.

 

Zdroj médií: hyundai.

Podobné články