PRÁCE 🧰

Frankfurt 2019: Volkswagen ukázal svůj elektromobil ID.3

10. 9. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Dlouho jsme vídali akorát koncepty, potom maskované prototypy, ale v předvečer zahájení autosalonu ve Frankfurtu ukázal Volkswagen svůj elektromobil ID.3 v plné kráse.

Volkswagen ID.3

Elektrifikace je tou správnou cestou

I ve Wolfsburgu se tak rozhodli vydat cestou elektrifikace. ID.3 sice není první čistě elektrický vůz s logem Volkswagenu na kapotě, ale je to jejich první automobil postavený na platformě MEB. Ta je určena jen a pouze pro elektromobily.

Frankfurt 2019: Volkswagen ukázal svůj elektromobil ID.3

Nejlevnější pořídíte za necelých 800 tisíc

Základní varianty budou tři. Nejlevnější pořídíte už za v přepočtu 776 tisíc korun, nabídne akumulátor s kapacitou 45 kWh a dojezd 330 kilometrů. Delší cesty zvládne prostřední verze, která má 58 kWh baterii. S tou se lze vydat až na vzdálenost 420 kilometrů. U té Volkswagen zatím neoznámil cenu, stejně jako u možnosti nejvyšší, která má 77 kWh baterii a dojezd 550 kilometrů.

Cena nového Volkswagenu ID.3

Zajímavě se automobilka postavila k dobíjení. Pro nejlevnější verzi bude maximum 50 kW, za příplatek pak bude možný výkon dvojnásobný. Prostřední a nejvyšší varianta budou umět 100, respektive 125 kW standardně.

Dobíjení elektromobilu

Uprostřed palubní desky bude displej

Uvnitř bude displej jak před řidičem, tak uprostřed palubní desky. Zajímavé je, že většina spínačů bude dotykových. Volkswagen ID.3 začneme na silnicích vídat v létě příštího roku.

Provedení palubní desky

Zdroj médií: volkswagen.

Podobné články