PRÁCE 🧰

Držák do auta na mobil - jaký se vyplatí koupit?

10. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Přemýšlíte o koupi nového držáku na mobil a nevíte, jaký by pro vás byl nejlepší volbou? Existuje několik základních druhů, které se dělí podle připevnění telefonu. Pak jsou tu ještě některé další typy se speciálními funkcemi.

Držák na mobil do auta: Tipy a rady pro výběr

Články na téma držáky do auta:

  1. Držák na tablet do auta
  2. Držák na mobil do auta: Tipy a rady pro výběr - právě čtete

Základní druhy držáků do auta na mobil

Pokud trávíte za volantem hodně času, jistě držák na mobil do auta oceníte. Je dobrým pomocníkem pro využití handsfree nebo GPS. Jeho použitím také zvyšujete bezpečnost jízdy. Nejčastěji se lidé rozhodují mezi držáky na sklo, palubní desku nebo magnetickými držáky. Který z nich zvolíte, záleží jen na vašich preferencích.

Držák na mobil do auta na sklo

Představuje nejčastější typ držáku na telefon do auta. Jeho výhodou je použitelnost v jakémkoliv vozu. Držák na mobil do auta na sklo koupíte asi za 300 korun. Konstrukce může být kloubová nebo s krkem. Jako výhodnější volba se jeví první typ, protože lépe drží mobil. Držáky na mobil s dlouhým krkem často používají řidiči kamionů. U takového druhu doplňku si ale na nerovném terénu dejte pozor na možnost houpání.

Držák na mobil do auta na palubní desku

Klasickou volbou bývá právě tento typ držáku do auta na mobil. Funguje jednoduše tak, že ho upevníte na palubní desku a do něj vložíte svůj telefon. Hlavní výhoda držáku na mobil do auta na palubní desku je jeho maximální polohovatelnost a možnost nastavit mobil vždy tak, jak potřebujete. Koupit ho můžete už za 250 korun.

Držák do auta na mobil - jaký se vyplatí koupit?

Magnetický držák na mobil do auta

Magnetický držák na mobil je velice praktickou volbou. Upevnění telefonu zabere maximálně sekundu. Přístroj totiž funguje tak, že k němu telefon pouze přiložíte. Nemusíte nikde nic zapínat, ani nastavovat a telefon sám drží na svém místě. Při výběru se zaměřte na kvalitu samotného magnetu. Ten představuje nejdůležitější komponentu. Magnetický držák na mobil do auta seženete za cenu kolem 300 korun.

Speciální držáky mobilu

Kromě klasických dříve zmíněných typů držáků existuje navíc ještě držák na mobil do auta s bezdrátovým připojením nebo automatický držák. Každý z nich má své výhody, ale i nevýhody, proto si rozmyslete, jaké na tento doplněk máte požadavky a co od něj očekáváte.

Automatický držák na mobil do auta

Jakmile umístíte telefon do tohoto typu držáku, aktivní ramena, která jsou jeho hlavním komponentem, ho uchytí do stabilní polohy. Bývá také často doplněn aktivním držákem, ve kterém se mobil během jízdy dobíjí. Cena automatického držáku na mobil do auta se pohybuje kolem 400 korun.

Držák na mobil do auta s bezdrátovým nabíjením

Tento typ držáku na mobil do auta nabízí maximálně praktické řešení. Hlavní výhodu je snadná manipulace s mobilem, protože nemusíte připojovat žádné kabely. Nevýhoda ale je, že se telefon bezdrátovým připojením hodně zahřívá. Škoda také je, že zatím není tento doplněk na trhu příliš rozšířený, jak by si asi řada řidičů přála. Cena držáku na mobil do auta s bezdrátovým nabíjením se pohybuje okolo 500 korun.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články