PRÁCE 🧰

Jaký vybrat nejlepší držák tabletu do auta?

25. 10. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Tablet jako takový doplněk do auta je skvělá věc. Může posloužit jako zábava pro mladší členy posádky, ale i třeba spolujezdec na něm může sledovat filmy. Aby se nerozbil, je dobré si na něj pořídit do auta držák.

Držák na tablet do auta

Články na téma držáky do auta:

  1. Držák na tablet do auta - právě čtete
  2. Držák na mobil do auta: Tipy a rady pro výběr

Výběr držáku na tablet do auta

Když se podíváme na nabídku, zjistíme, že je docela široká. Hned v úvodu doporučíme vyhnout se těm nejlevnějším modelům. Tablety jsou často o dost těžší než mobilní telefony a nekvalitní plast může mít za následek selhání držáku a pád tabletu. Proto bychom doporučili investovat spíš do dražších modelů známějších značek, u kterých lze předpokládat, že něco vydrží. A když bude držák spíš z kovu než plastu, tak jedině dobře.

Typově lze držáky na tablety rozdělit podle způsobu uchycení:

  • S přísavkou - překvapivě není přísavka jako přísavka, některé drží lépe, některé hůř. Naprosto nejideálnější je situace, kdy povrch pod přísavkou předem očistíte, aby byl odmaštěný. Na něj se silikon krásně chytne a pro větší efekt ještě přísavku trochu přimáčkněte ke sklu a následně uvolněte. Vytlačíte tak část vzduchu pod ní a vznikne podtlak. Pozor ale na to, jak tablet umístíte na skle, neměl by vám totiž clonit ve výhledu. Proto se dělají i držáky s jakýmsi ohebným ramenem. Ty ale zase trpí pohupováním auta na nerovnostech, takže je lepší tablet opřít třeba o palubní desku.
  • Na opěrku hlavy - v tomto případě je asi jasné, pro koho je určen tento držák tabletu. Ano, řidič se spolujezdcem to nejsou a právě za hlavové opěrky jejich sedadel má být uchycen. A to nejčastěji buď v jednom nebo dvou bodech. Toto řešení je většinou ideální, protože držák je pevně uchycen a nemá tendence se nějak pohybovat. Velmi kvalitní produkt nabízí firma Hama - jejich držák do auta máme vyzkoušený dáte za něj asi 600-800 korun, ale je skutečně festovní. Rameno je z hliníku, takže zde bychom o životnost strach neměli a ta investice za to rozhodně stojí.
  • Do mřížky klimatizace - tohle je doména spíš držáků na mobilní telefony, ale u těžkého tabletu bychom měli pochybnosti o tom, jestli to plastová mřížka vydrží. Proto bychom se zdráhali něco takového doporučit lidem, kteří mají svá auta rádi.
  • Do otvoru na CD - podobně jako v předchozím případě je otázka, zdali je dobré využívat nějaký otvor k účelu, pro který nebyl stvořen. Na druhou stranu, kdo dnes ještě v autě poslouchá CDčka, že?
  • Natvrdo - pro šikovného kutila asi nebude problém zkonstruovat si jednoduchý držák na tablet a připevnit ho někam na palubní desku. Jenže to se obvykle neobejde bez trvalých stop v podobě třeba otvorů. U ojetiny je to navíc docela problém pro případného kupujícího. Dvojice nebo dokonce čtveřice děr v palubní desce nepůsobí příliš dobře.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články