PRÁCE 🧰

Druhy autokoberečků - výběr koberce do auta

20. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Pokud chcete, aby čalounění podlahy auta vydrželo nepoškozené a dobře vypadající, není nic jednoduššího než si pořídit autokoberce. Většinou nějak nevylepší vzhled interiéru, ale později jim poděkujete za ochranu proti nečistotám, vlhkosti, poničení a za udržení v původních stavu.

Druhy autokoberečků

Články na téma koberce do auta:

  1. Druhy autokoberečků - právě čtete
  2. Vybíráme koberce do auta

Na výběr je několik druhů, různé značky a dají se vybrat takové, které mohou i zkrášlit vzhled vašeho interiéru. Vybírat můžete z následujících typů:

Gumové koberce do auta

Jedná se o gumové autokoberce nebo rohože. Je to dobrá volba pro motoristy, kterým jde hlavně o odolnost a funkčnost proti vodě a nečistotám. Guma je vodotěsná a silná a odolnější typ koberce není. Snadné na čištění, protože na sobě zachycuje vše. Z toho všeho plyne nevýhoda v ceně, gumové koberce do auta jsou dražší než většina ostatních druhů. Gumové autokoberečky se využívají nejvíc hlavně v zimním období.

Gumové autokoberce

Textilní koberce do auta

Textilní autokoberce jsou obyčejnější a častější druh. Cenově i výhodnější a díky různým prošíváním a stylům vláken často esteticky přijatelnější. Nečistoty, sůl a různý nepořádek, díky syntetickým vláknům, koberečky jednoduše zachytí. Problémem je u většiny druhů voda, pokud nemáte speciálně upravená syntetická vlákna, která dokážou absorbovat vodu, tak budete muset častěji sušit. Textilní autokoberečky se pro změnu využívají více v teplém období, kdy není tolik mokro.

Textilní koberce do auta

3D gumové autokoberečky s vysokým okrajem

Nejdražší možnost, ale svojí funkčností se rozhodně vyplatí. Zvláště pro řidiče, kteří si chtějí za každého počasí vychutnat jízdu díky neklouzavému povrchu koberců. Autokoberec je vybaven speciálními upevňovacími systémy, které ho drží na místě. Čištění je stejně jednoduché jako u normálních gumových koberců do auta.

Plastové autokoberce

Posledním typem koberců do auta jsou koberce plastové. Cenově relativně přijatelná volba. Často v kombinaci s gumou proti klouzání. Hodí se pro hrubší užívání a nic jimi neproteče na podlahu. Čištění je také jednoduché, avšak, kvůli tomu, že jsou plastové, nic neabsorbují, tudíž nohy vám zůstanou ve vodě, dokud ji jednoduše nevylejete ven.

Kožené autokoberce

Pokud chcete doladit svůj kožený interiér s autokoberečky, můžete. Existují také kožené autokoberečky, které jsou dělány většinou na zakázku. O kožené autokoberečky však musíte pečovat individuálně. Nesmí na ně přijít voda, ani žádné jiné tekutiny, jelikož by mohlo dojít ke ztvrdnutí kůže a jejímu poškození.

Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články