PRÁCE 🧰

Jaké vybrat koberce do auta - gumové nebo textilní?

22. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Koberce do auta skvěle doplní nejen vzhled vozu, ale mají i praktické funkce. Výběr těch správných koberečků ale nemusí být tak snadný, jak by se mohlo zdát.

Jak vybrat koberce do auta

Články na téma koberce do auta:

  1. Druhy autokoberečků
  2. Vybíráme koberce do auta - právě čtete

Při výběru nových koberců do auta byste se měli nejdřív rozhodnout, jestli budou lepší textilní nebo gumové. Každé z nich mají své výhody a nevýhody. A oba druhy si jistě najdou své příznivce i odpůrce.

Textilní nebo gumové autokoberce?

Textilní koberce do auta osloví především ty, kteří si zakládají na perfektním vzhledu. Kromě toho, že dodají autu luxusní vzhled, můžete si je sladit barevně i s dalšími povrchy auta. Další výhodou textilních koberců je i to, že efektivněji snižují hladinu hluku, která proniká do vozu.

Své plusy mají samozřejmě i gumové koberce do auta. Největší výhodou je jejich snadná údržba. Do gumového povrchu koberce se nevpijí nečistoty, které přinesete na botách a nevytvoří tak skvrny trvalejšího rázu. Ideální tedy do zimního období. Všechen nepořádek můžete z gumového autokoberce jednoduše vyklepat.

Samozřejmě můžete oba druhy koberců i kombinovat. Pro sezóny, kdy je venku bláto a mokro, můžete využívat gumové koberce do auta. V letních měsících je pak snadné je vyměnit za textilní autokoberce.

Autokoberce na míru

Naprosto vhodné je, aby koberečky v autě seděly. Proto byste měli správně vybrat jejich rozměr. V tomto ohledu se nevyplatí dělat kompromisy. Pokud byste zvolili koberec špatné velikosti, mohl by se krčit nebo naopak nedosahovat a tím by vám mohl překážet při řízení.

Dobré je také mít možnost koberce v autě zafixovat na místě. Pokud tuto možnost nabízí váš vůz, sáhněte po koberečcích s vhodným fixačním systémem. Tím také pomůžete předejít komplikacím, které by mohly vzniknout při jejich posunu nebo pokrčení za jízdy. Nemůže se stát nic horšího, než když se nezafixovaný koberec shrne pod brzdový pedál.

Zdroj info: Internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články