PRÁCE 🧰

Tipy, pro koupi motokrosového dresu

16. 8. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Dres na motorku je záležitostí jen pro určité spektrum motorkářů. Určitě se nehodí pro silniční užití, ale na závody určitě. Jaké máte tedy možnosti?

Dres na motorku: Podle čeho vybírat?

Články na téma moto oblečení:

  1. Boty na motorku: Které jsou pro vás vhodné?
  2. Dres na motorku: Podle čeho vybírat? - právě čtete

Motokrosová výbava

Jestliže se rozhodnete zvolit jinou cestu, než je běžné ježdění po silnicích, rádi byste trochu adrenalinu a zároveň se nebojíte zašpinit, pak je vhodné se podívat směrem motokrosu. Kdo by v tomto pojmu ještě váhal, tak se jedná o sport, kdy se závodí na uzavřených terénních tratí - ty jsou samozřejmě různě náročné. Lze hádat, že i motorky pro tento speciální sport jsou upravené a přímo určené pro toto ježdění.

Při závodění se hledí spíše na pohyb než bezpečnost. Jezdec potřebuje mít maximální pohyblivost všech částí těla, a proto se přistupuje ke koupi dresů. Samozřejmě ale helma je povinností.

Pozornější už ví, že při nákupu se nebudete soustředit pouze na dres, ale i moto kalhoty, aby sestava byla kompletní. Někdy - když počasí nepřeje, lze sáhnout ještě po crossových bundách na motorku (enduro bundách), které jsou vysoce odolné proti poškození.

Dres na motorku, jaké jsou možnosti?

Co se týká samotného motokrosového dresu, tak zde je opravdu široká nabídka. Lze si vybírat jak barevné kombinace, tak ale různé střihy a hlavně pořizovací cena není nikterak vysoká. Člověk si tak dresů na motorku může nakoupit víc, což se dokonce i hodí, protože nikdy nevíte, jak si na trati povedete a občas se bohužel může stát nepěkný pád, kterým si oblečení poničíte.

Počáteční investice do dresu na motorku začínají od 590 korun a šplhají se výš. Není výjimkou, že narazíte i na motokrosový dres 4 krát dražší. Zde platí to stejné jako u normálního oblečení, kdy o ceně rozhoduje především značka. Ale pozor při výběru se soustřeďte, na to, aby se jednalo o materiál, který dokáže 100% odvětrávat a případně i odvádět pot a tedy i rychle schne. Hodí se zamyslet i nad tím, jestli chcete mít součástí i chrániče na motorku. Z velikostí si lze vybírat od S do prakticky 2XL.

Kromě motokrosových dresů a kalhot, můžete narazit ještě na značky, které prodávají komplety - tedy u těch už jsou součástí i kalhoty při nákupu. Mimo jiné moto kalhoty by měly stejně jako dres na motorku přiléhat na kůži, nikde neplandat a hlavně se v každém motokrosovém oblečení musí člověk cítit pohodlně.

Samozřejmě k tomu, aby člověk mohl usednout na tuto motorku, bude potřeba vybavit komplet celý, tedy i boty, rukavice, chrániče a další.

Motokrosové dresy na zakázku

Pokud by se ale přeci jen stalo, že byste si z dresů na motorku, které nabízí hned několik značek na trhu nevybrali, pak můžete zvolit formu motokrosového dresu na zakázku. Zde je zaručeno, že se budete odlišovat od svých konkurentů na trati na 100 %. V případě zakázkového šití platí stejná pravidla - materiál musí být vždy kvalitní. Tato varianta se tak hodí pro týmové jezdce, kteří by měli mít všichni stejné oblečení. Často se na dresy přidává jméno, logo sponzorů případně i týmové znaky.

Cena se pak odvíjí ve většině případů od odbíraného množství, střihu, designu a dalších věcí. Platí, že čím více kusů objednáte, tím je cena za kus nižší.

Zdroj médií: Pixabay.
Pavel Táborský

Autor článku
Pavel je člověk, který má rád moderní technologie a přesně i taková auta. Když má volnou chvíli jezdí na různé automobilové srazy a jeho druhým domovem jsou závodní okruhy. 

Podobné články