PRÁCE 🧰

Den otců jako skvělá příležitost na nákup auta pro radost

19. 6. 2020 3 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Ne všechno zlé se na první pohled může zdát špatné, občas ty zlé časy přinášejí i určitá pozitiva. Budeme-li se bavit o nabídce investičních nebo sportovních aut, je nyní nabídka na nejlepší cestě. Kupující se zdráhají, a tak je cena prodávajícími tlačena níž, než je obvyklé. V neděli slavíme Den otců, tak že by si některý z nich udělal radost?

Epidemie koronaviru zasáhla mnohá odvětví a automobilový průmysl není výjimkou. Nová auta nejdou tolik na odbyt, ale přesto svítá naděje v jiném automobilovém sektoru. Pokud jste vždy toužili vlastnit historický nebo investiční vůz, je na to právě ta nejlepší chvíle - která možná později už nikdy nenastane. Ceny takových aut jsou silně ovlivňovány bobtnající nabídkou, která se každým dnem zvyšuje. Příčinou je získání volných finančních prostředků, které následně lidé mohou použít na důležitější věci - například na domácnost, pokud ztratili práci nebo se jejich výše příjmu snížila následkem koronavirové smršti v ekonomice.

Sen většiny mužů, ale samozřejmě i některých žen, se může nyní splnit. Každý jsme jednou byli malí a snili o velkých věcech. Někdo měl doma na zdi plakát sporťáku a snil o tom, že jej jednou bude mít v garáži. Nejlepší na tomhle snění je, že když člověk chce - může si svůj sen splnit. Tak proč tedy neuvolnit jedno místo v garáži a nepořídit si auto, které vás bude vždy těšit?

Navíc dle provozního ředitele sítě AAA Auto Petra Vaněčka se bude mnoho lidí svých plechových veteránských miláčků zbavovat, právě s ohledem na strach z budoucnosti. Pandemie koronaviru všem ukázala, že je lepší mít železné zásoby na horší časy. Prodej těchto vozů může lidem zaručit, že už se nebudou muset obávat, zda budou mít na nájem nebo ne. Nicméně zatímco jiní prodávají, druzí už si chystají naspořené peníze pro koupi, protože právě teď je ta nejlepší doba na utrácení - samozřejmě, že ne za cenu toho, že zítra nebudete mít co jíst.

Každopádně je jisté, že pokud dnes koupíte - ať už investiční automobil nebo veterána - jeho cena se bude do budoucna zvyšovat. Ostatně v nabídce Mototechny Classic - která sdružuje k prodeji investiční a historické kousky - se objevuje mnoho zajímavých automobilů. Vozy, které se na první pohled před korona krizí mohly zdát neprodejné, jsou dnes na stránkách Mototechny nedostupné, protože již našly svého nového majitele.

Například v květnu se prodal Chevrolet Corvette z roku 1978 nebo i mezi řidiči oblíbené BMW 320i z roku 1989. Výjimku v prodejích netvoří ani škodovácké předrevoluční vozy, které jsou mezi kupujícími velmi oblíbené. Dle statistik jsou právě vozy z bývalého východního bloku nejžádanější komoditou pro sběratele. Některé škodovky lze pořídit již za pár desítek tisíc, avšak jiné ne. Patří mezi ně například kabriolet Škoda Felicia, která se prodává za více jak milion korun nebo dvoudveřová Škoda 1000/1100 MBX.

Jeden takový vůz si můžete koupit i vy. Mototechna Classic nyní prodává MBX z roku 1967 s nájezdem pouhých 80 tisíc kilometrů. Pořizovací cena je vyšší, avšak nutno podotknout, že pokud byste se rozhodli pro koupi, budete mít doma jeden z 50 kusů, které se na světě dochovaly. Jaká je tedy cena? Inu, automobil pořídíte za 1 800 000 korun. Pokud ale raději dáte přednost za takovou cenu koupit vůz nový, pak se na stránkách Mototechny můžete podívat na jiné - přeci jen trochu levnější - varianty veteránů.

Zdroj médií: Mototechna.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články