PRÁCE 🧰

Co vše se dá opravit na plastech automobilu

17. 5. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Plasty jsou v automobilech všudypřítomné. Jak s nimi však zacházet, aby měly co nejdelší životnost? A jak je opravit do původní podoby?

Co použít na drobnou opravu plastů

Články na téma péče o plasty automobilu:

  1. Tipy a triky na oživení plastů auta
  2. Co použít na drobnou opravu plastů - právě čtete

Plasty v interiéru auta - jakou péči jim dát

Plasty v autě jsou všudypřítomné, avšak nemají nekonečnou životnost. A proto byste se o ně měli starat. Při uklízení interiéru auta vyprázdněte všechny přihrádky, všechny kapsy a jiné skrýše. Poté vezměte do ruky štěteček a hadr z mikrovlákna a začněte s intenzivním utíráním prachu ze všech děr a zákoutí. Následně celé auto vyluxujte, včetně rohů v přihrádkách a nepořádku mezi sedačkami.

Takto vysátý interiér je potřeba ještě jednou dobře setřít navlhčeným hadrem z mikrovlákna. Dosáhnete toho, že z plastů odstraníte propisku, zaschlou kávu, nebo čaj. Fixy a pastelky z plastů a sedaček odstraníte taky a to nejlépe krepovým papírem, který toto umění jednoduše vsákne. Nebo použijte příslušná čistidla, která se na plasty nebo sedačky hodí (pozor vybírejte podle toho, jaké máte sedačky - přípravky na látkové sedačky jsou jiné než na sedačky kožené!).

Pozor také na zápach. Ten můžete z platů odstranit tím, že do interiéru vozidla umístíte na nějakou dobu kávu, nebo ocet. Ten nežádoucí pachy absorbuje. Pokud se však v autě kouří, nebo vám vadí zápach, který zanechávají vaši mazlíčci, svěřte své auto odborníkům, kteří jej vyčistí pomocí čističky vzduchu.

Jak odstranit škrábance z plastu

Hned ze začátku je potřeba si nalít pohár čistého vína. Škrábance z interiéru na namáhaných místech už nikdy nedostanete. Dají se však kvalitně maskovat. Prvním pomocníkem může být zapalovač nebo fén. Pomocí nich plast nahřejete a porušení se samo trochu zatáhne.

Dalším fíglem, který při opravě plastů můžete použít je krém na boty. Pokud na botách zakryje nedokonalosti, musí je zakrýt také na plastech v autě. Krém nanesete na houbičku a aplikujete na plast.

Nakonec si jednoduše můžete koupit přípravky určené k odstraňování škrábanců z plastů, které se prodávají například v podobě pasty nebo krému.

Zdroj info: Cut Plastic Sheeting.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články