PRÁCE 🧰

Citroën C5 X rozměry

29. 11. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Citroën

Citroën C5 X přináší velmi solidní úroveň komfortu své posádce. Pomáhá si k tomu i svými rozměry, přičemž i ty z něj dělají takový mix mezi kombíkem, SUV a vlastně i sedanem, případně liftbackem.

Citroën C5 X rozměry

Rozměry vozu Citroën C5 X

Citroën C5 X rozměry
Délka4 805 mm
Šířka1 815 mm
Výška1 485 mm
Světlá výška194 mm
Rozvor2 785 mm
Rozchod kol vpředu1595/1600 mm (spalovací/PHEV)
Rozchod kol vzadu1600/1605 mm (spalovací/PHEV)
Objem kufru 545/485 litrů(spalovací/PHEV)

Auto vypadá díky celkové mohutnosti v reálu možná i o něco větší, než jaké jsou jeho skutečné rozměry. Do pěti metrů mu přeci jen chybí ještě dvacet centimetrů, na druhou stranu má Citroën C5 X slušnou hodnotu rozvoru. Potenciál beze zbytku naplňuje a ani pasažéři s delšíma nohama nebudou mít na zadních sedadlech žádný problém. S ohledem na nižší siluetu budou nicméně dost možná pociťovat lehký nedostatek prostoru nad hlavou.

Citroën C5 X rozměry

Co určitě stojí za pozornost, je světlá výška, která strčí do kapsy docela dost plnohodnotných SUV. Necelých 20 centimetrů už zvládne projet leccos, na druhou stranu je třeba mít na paměti, že s ohledem na délku bude zejména přejezdový úhel nic moc a jinam než na polňačku bychom se s autem nepouštěli.

Srovnání s konkurencí

Těžko se k takovému autu rozkročenému napříč několika kategoriemi hledá soupeř, nicméně na délku měří shodně (tedy 4 805 mm) třeba Mazda 6 ve variantě kombi. Rozvorem 2 750 mm nicméně v souboji s C5 X prohrává. Ačkoliv je to jen o 3,5 centimetru, je i takový malý rozdíl na delších cestách znát. O něco blíže je k Citroënu C5 X třeba Audi A4 Allroad. To sice s celkovou délkou 4 762 mm prohrává, na druhou stranu umí poskytnout hned 2 818mm rozvor a na prostoru pro pasažéry vzadu je to skutečně znát. Stejná situace se opakuje i u konkurenčního Volva, respektive modelu V60 Cross Country. Délka 4 761 mm, ale rozvorem 2 872 se řadí spíš o kategorii výše.

Pro někoho může být rozhodující velikost zavazadelníku. S tím, jak impozantně Citroën C5 X působí, by se dalo očekávat, že v tomto směru bude mít hodně co nabídnout. 545 litrů není málo, v případě plug-in hybridní verze ovšem část z tohoto objemu ukusuje trakční akumulátor. Výsledných 485 litrů pak může být limitující třeba pro rodinu s dvěma dětmi.

Citroën C5 X rozměry

Jak se ukázalo, tak Citroën C5 X sice z vnějšku působí mohutně, což dělá hlavně vyšší světlá výška umocněná délkou, která je v rámci kategorie nadprůměrná. Pro pohodlí pasažérů uvnitř je rozhodující zejména rozvor, kde konkurence umí nabídnout i více.

Zdroj info: Citroën.
Zdroj médií: Jakub Mokříš.

Podobné články