PRÁCE 🧰

Chladicí kapalina Fridex

2. 2. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat chladicí kapalinu Vše o chladicí kapalině Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Výběrem kvalitní chladící kapaliny dokážete nejen udržet váš motor v příjemné provozní teplotě, ale zároveň tím prodlužujete i jeho životnost. Vhodným složením chrání chladící kapalina motor před přehříváním a jeho části před korozí a oxidací.

Chladicí kapalina Fridex

Články na téma Fridex:

  1. Chladicí kapalina Fridex - právě čtete
  2. Cena Fridexu - chladicí kapaliny

O značce Fridex

Při volbě chladící kapaliny můžete sáhnout i po zcela českých produktech. Jednou z možností, ze kterých můžete vybírat, jsou výrobky značky Fridex. Ty jsou vyráběny společností Velvana ve Velvarech.

Chladící kapaliny Fridex platily ve druhé polovině 20. století za jedničku na trhu. Prokazovaly výborné vlastnosti při použití ve starých škodovkách a trabantech. Po příchodu vozů s hliníkovými součástmi došlo k lehké krizi, kdy kapaliny Fridex části těchto materiálů degradovaly.

Poté ale došlo k vývoji nových produktů, které vývoj v této oblasti reflektovaly. Díky tomu jsou chladící kapaliny Fridex vhodnou volbou pro i pro náročné motoristy. Všechny produkty splňují nejnovější normy a kvalita jde ruku v ruce s tradicí.

Chladicí kapaliny v nabídkách e-shopů

Výrobky Fridex

Úkolem chladící kapaliny je odvádět teplo od motoru a tím předcházet jeho přehřátí. Aby tekutina mohla spolehlivě plnit svůj úkol, nesmí zmrznout ani při poklesu teploty pod bod mrazu. Kromě toho je třeba, aby byla kapalina kompatibilní se všemi částmi motoru, se kterými přichází do styku.

Proto značka Fridex nabízí několik řad chladících kapalin. Je možné je bez obav používat pro většinu typů motorů, které jsou aktuálně v provozu. Před koupí konkrétní chladící kapaliny byste ale měli zjistit, který produkt je vhodný právě pro vaše auto. Tuto informaci najdete v manuálu, který k vozu máte. Pokud tam tuto informaci neobjevíte, můžete se řídit barvou stávající kapaliny nebo navštívit autorizovaný servis.

Řady produktů Fridex

  • Fridex Stabil
  • Fridex G Plus
  • Fridex G 48
  • Fridex G 13
Zdroj médií: Depositphotos, Fridex.

Podobné články