PRÁCE 🧰

Cena Fridexu - chladicí kapaliny

12. 2. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat chladicí kapalinu Vše o chladicí kapalině Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Chladící kapaliny Fridex jsou pro české motoristy symbolem tradice a kvality. I v dnešní době můžete vybírat z řady kvalitních produktů, které budou váš motor nejen spolehlivě chladit, ale také ho ochrání před korozí.

Cena Fridexu - chladicí kapaliny

Články na téma Fridex:

  1. Chladicí kapalina Fridex
  2. Cena Fridexu - chladicí kapaliny - právě čtete

Dá se říct, že v minulém století bylo slovo Fridex synonymem pro chladící kapalinu. To už v dnešní době s rozšířením nabídky o řadu zahraničních produktů sice neplatí, ale stále jsou produkty velvarské Velvany v popředí zájmu.

Díky neustálému vývoji a vylepšování složení jsou produkty vhodnou volbou pro starší i moderní vozy. Je třeba pouze zvolit tu správnou řadu pro váš automobil. Aby mohla kapalina přinášet ty nejlepší výsledky, musí být kompatibilní se všemi částmi motoru. Díky tomu bude nejen účinně chladit a předcházet přehřívání, ale také chránit a ošetřovat všechny plochy, se kterými přijde do styku.

Správný typ tekutiny, kterou byste měli lít do chladicí soustavy, najdete v manuálu k vozu. Pokud tuto informaci nezjistíte, je možné vycházet z barvy, kterou má původní tekutina. V případě, že byste chtěli mít jistotu, můžete navštívit profesionální servis.

Chladicí kapaliny v nabídkách e-shopů

Ceny Fridexu

Fridex vyrábí několik řad chladících kapalin. ty se od sebe liší nejen složením, ale také cenou. Aby bylo možné provést srovnání, budeme brát v potaz balení kapaliny o objemu 1 litr.

  • Fridex Stabil

Cena za litrové balení chladící kapaliny Fridex Stabil se pohybuje mezi 300 a 450 Kč. Tento produkt splňuje normu VW TL 774 B, která zaručuje, že zvládne chladit i v případě, že venkovní teploty klesnou pod bod mrazu. Zároveň má také antikorozní účinky a chrání jednotlivé části motoru.

  • Fridex G Plus

Za litrové balení kapaliny Fridex G Plus zaplatíte mezi 250 a 500 Kč. Před použitím je třeba směs naředit destilovanou vodou. Pak bude spolehlivě chránit motor před přehřátím a zároveň bude působit jako prevence před korozí.

  • Fridex G 48

Fridex G 48 můžete pořídit za cenu od 90 do 200 Kč. Po namísení s destilovanou vodou je vhodná pro použití i v celohliníkových motorech, které vyžadují kromě efektivního chlazení i další péči.

  • Fridex G 13

Cena Firdexu G 13 se pohybuje mezi 120 a 160 Kč za jeden litr. Tato chladící kapalina je odolná vůči působení extrémně nízkých teplot a při správném naředění destilovanou vodou bude váš motor chránit proti korozi.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články