PRÁCE 🧰

Cesta vlakem do Chorvatska v roce 2023

1. 8. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Chorvatska Možnosti dopravy

Pakliže třeba nemáte nervy na cestu autem a únavnou výpravu autobusem se vám absolvovat nechce, je tu varianta dojet k moři do Chorvatska vlakem. Na kolik to vyjde a jak dlouho cesta trvá?

Vlakem do Chorvatska

RegioJet a cesta do Chorvatska

K moři do Chorvatska se každoročně vypravují vlakové spoje RegioJet. Vlak vyjíždí z Prahy, pokračuje přes Kolín, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, pokračuje na Brno, Břeclav, Bratislavu, Záhřeb, Ogulin a končí v Rijece. Z Ogulinu nebo Rijeky pak cestující přesednou na autobusy, odkud se dostanou do následujících destinací: Split, Omiš, Brela, Baška Voda, Makarska, Tučepi, Podgora, Živogošće, Drvenik, Gradac, Biograd na Moru, Pakoštane, Vodice, Šibenik, Primošten, Rogoznica, Seget Vranjica, Trogir, Poreč, Rovinj, Pula, Medulin, Rabac, Opatija, Malinska, Krk, Baška, Novi Vinodolski, Crikvenica.

Zastávky vlakem do Chorvatska

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Chcete vlastní kupé?

Cesta zabere necelých 18 hodin, což je popravdě docela dost. Ve srovnání s autem nebo autobusem se však můžete třeba projít a protáhnout bez toho, abyste museli zastavit, navíc pokud jste v kupé, máte k dispozici nesrovnatelně více prostoru. Cestovat lze buď v klasickém voze s otevřeným prostorem, je možné si zaplatit lůžko v kupé pro tři nebo čtyři osoby, ale také je možné si zakoupit cestu vlastním kupé, opět až pro čtyři osoby. Ceny se samozřejmě liší, ale začínají na 690 korunách a za vlastní kupé dáte dost vysokou částku, zhruba od čtyř do osmi tisíc korun. Záleží samozřejmě na vytíženosti daného spoje, a tedy na termínu, kdy se na cestu vypravíte. Pokud si s sebou chcete vzít bicykl, připlatíte si 300 korun.

Možnosti tarifů ve vlaku cestou do Chorvatska

Najíte se levně

Co se nám líbí, je cenová politika služeb na cestu navázaných. RegioJet se nesnaží člověka sedřít z kůže a dobře chápe, že vlakem k moři se chtějí podívat i méně majetní, případně třeba mladí lidé. O pohodlí pasažérů se starají stevardi, k dispozici je bezplatná Wi-Fi, zdarma je káva a voda. Za 45 korun dostanete řízek s chlebem, jedna porce makového nebo tvarohového dortu vyjde na 10 korun. Teplou večeři, tedy například holandský řízek se šťouchaným bramborem, pořídíte za 99 korun. Půl litru plzeňského piva stojí 25 korun. Ke snídani je zdarma káva nebo čaj a k tomu máslový croissant.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Nejlevnější místa jsou už dost rozebraná

20. 6. jsme zadali trasu Praha-Rijeka a systém nám ukázal cenu od 1090 korun s tím, že ve vlaku je stále volných 152 míst. O měsíc později, tedy 20. července už byla cena 1290 korun a stále bylo volných 175 míst. Nejvíce jich bylo v kupé, standardní vůz byl obsazen tak, že už zbývalo jenom posledním sedm míst. Proto pakliže se vám myšlenka cesty vlakem do Chorvatska líbí, příliš neváhejte.

Vyzkoušeli jste někdy tuto varianty cesty do Chorvatska? Jak se vám líbila?

Portál řidiče doporučuje: Ať už pojedete do Chorvatska vlakem či autem, zbytečně neriskujte a sjednejte si cestovní pojištění, které ochrání vaše nervy i obsah vaší peněženky. Jednotlivé nabídky pojišťoven za vás porovná online kalkulačka cestovního pojištění.

  Nabídky cestovního pojištění do Chorvatska

Zdroj info: RegioJet.
Zdroj médií: Depositphotos, RegioJet.

Podobné články