PRÁCE 🧰

Bude auto dále fungovat, když jeho interiér umyjete wapkou? V Rusku to zjistili

29. 9. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Nissan

V Rusku je možné úplně všechno. Své o tom ví lidé z YouTube kanálu Garage 54. Rozhodli se odpovědět na otázku, kterou si už jistě mnoho motoristů kladlo.

Bude auto dále fungovat, když jeho interiér umyjete wapkou? V Rusku to zjistili

Taková ta videa, která se objeví na sociálních sítích a ve kterých nějaký šílenec myje své auto pomocí tlakové vody zevnitř, vzbuzují jednoduchou otázku. Nastartuje pak vůbec?

Máme výsledek

Lidé z Garage 54 se rozhodli na toto odpovědět. Pro jejich pokus posloužil starý Nissan, který pamatuje ještě dobu, kdy v Kremlu seděl Boris Jelcin. Nebohé auto bylo podrobeno důkladné očistě.

Nejdřív přišla pěna, poté tlaková voda. Po důkladném vystříkání interiér jistě prokoukl, ale bohužel to odskákaly reproduktory. Když pak došlo na start, Nissan nenaskočil a musel být roztlačen. To už motor chytil a auto se ukázalo jako stále pojízdné.

Je to tedy bezpečné?

Nelze na to ale rozhodně spoléhat. Voda pod tlakem se dostane i do míst, kde se s ní při návrhu a výrobě rozhodně nepočítalo, takže nikomu nedoporučujeme něco podobného zkoušet. Koroze, kterou podobné "proplachy interiéru" nutně musí nastartovat v prostoru za palubní deskou, se po čase s nejvyšší pravděpodobností projeví.

Zdroj médií: youtube.

Podobné články