PRÁCE 🧰

BMW uvedlo na trh nový elektrický skútr CE 04

9. 7. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality BMW

Elektrické motocykly zatím zůstávají na okraji zájmu, jakkoliv mohou být třeba pro městský provoz praktické. BMW se rozhodlo to změnit.

Aby skútr mezi konkurenty zaujal, dali mu v BMW hodně futuristické tvary. CE 04 je dostupný v černé a bílé, k oběma barvám docela sedí oranžové doplňky. Jinak jsou to samé hrany, které tvoří panely, mezi nimiž je někdy docela dost velký prostor, což stroj opticky odlehčuje a dělá ho to zajímavějším.

Výkon překvapivě není nijak vysoký, jako to bývá u elektroaut. Dostupné jsou dvě varianty, slabší zvládne 11 kW a při dočasném boostu 23 kW, silnější umí trvale 15 kW a krátkodobě 31 kW. Pro obě výkonové možnosti platí shodná maximální rychlost, která je 120 km/h. Ve výbavě je samozřejmě barevný displej o úhlopříčce 10,25". Ještě zmíníme možnost propojení s mobilním telefonem a integrovanou navigaci, jak se na rok 2021 sluší a patří.

Baterie je umístěna na "dně" rámu, což má zajistit dobrou ovladatelnost vlivem nízkého těžiště. Její kapacita je 8,9 kWh a silnější verze ujede až 130 kilometrů, slabší si musí vystačit se stovkou. Nabíjení z běžné zásuvky zabere skoro 4,5 hodiny, za příplatek si lze pořídit domácí rychlonabíječku, která to zmákne za hodinu čtyřicet.

Cenovka popravdě není zase tak extrémní. Základ začíná na 315 tisících korunách a už teď je možné si v konfigurátoru na webu BMW naklikat CE 04 podle svých představ.

Zdroj médií: BMW, YouTube https://youtu.be/Z4GVoEe_klY.

Podobné články