PRÁCE 🧰

Automobilka Hyundai ukázala, jak vypadá výroba elektromobilu Ioniq 5

10. 8. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Jedním z nejočekávanějších elektromobilů tohoto roku je Ioniq 5. Vypadá skutečně velmi dobře a dost futuristicky. Teď se automobilka podělila o záběry z výroby.

Video ukazuje celý proces výroby od začátku do konce, kdy je vůz prakticky hotový a může se expedovat. Hodně zajímavé jsou záběry, dokumentující proces výroby akumulátorů. Ty jsou skládány z článků do jednotlivých modulů, které jsou umisťovány do výsledného bloku baterie.

Zajímavý je i pohon - Hyundai integroval elektromotory, invertory a další komponenty do jednoho celku. Má to přinést zejména úsporu hmotnosti. Jakkoliv takové snahy nevidíme rádi, protože porucha jedné součástky znamená drahou výměnu celého celku, tak u elektromotorů na tom až tolik nesejde, protože ty jsou prakticky bezporuchové.

Celá výroba je samozřejmě v maximální možné míře automatizovaná a lidé jsou třeba zejména v konečné fázi, kdy každé vyrobené auto prochází kontrolou kvality. Video zachycuje i autonomní přepravní vozidla AGV (Automated Guided Vehicles). Ta převážejí mezi linkami jednotlivé celky.

Zdroj médií: Hyundai, Youtube kanál Hyundai CZ.

Podobné články