PRÁCE 🧰

Hyundai Ioniq 5 nabídne dojezd až 480 kilometrů

23. 2. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Hyundai je s elektromobily dost na špici. Nedávný test to ostatně ukázal a mezi hlavní pozitiva auta patřil dojezd. Ioniq 5 tak v tomto směru ani nijak nepřekvapí.

Ioniq 5

Desingově je Ioniq trochu jinde, něž většina současných aut. Lehce nám připomíná Hondu e, ale je to samozřejmě daleko dospělejší elektromobil. Hrany mu rozhodně sluší. Stejně jako hondička i Ioniq 5 vychází z konceptu, ten se v tomto případě jmenuje Hyundai 45.

Ioniq 5

Jak je u elektromobilů obvyklé má Ioniq 5 velmi propracovanou aerodynamiku. Spáry mezi panely karoserie jsou minimální, kliky jsou vysouvací zapuštěné a optimalizována pro to správné proudění byla i kola. Uvnitř jsou samozřejmě velké barevné displeje a interiéru obecně vládne především vzdušnost.

Ioniq 5

Na výběr bude ze svou kapacit akumulátoru. 58, nebo 72,6 kWh. Stejně tak si půjde zvolit i pohon. Motor bude buď pohánět jen zadní kola, nebo může být druhý vpředu a poháněny budou obě nápravy. Nejvíce tak může mít Ioniq 225 kW a točivý moment 605 Nm. Tato varianta (se silnější baterií) zvládne zrychlit z nuly na sto za 5,2 sekundy.

Ioniq 5

Zdroj médií: Hyundai.

Podobné články