PRÁCE 🧰

Hyundai odhalila první fotografie elektromobilu Ioniq 5

13. 1. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Elektromobil se představí oficiálně v únoru. Hyundai ale již teď zveřejnila první fotografie, které napovídají, jak bude vůz vypadat. Design by tak mohl být odvážnou vstupenkou do světa budoucnosti.

elektromobil IONIQ 5

Model Ioniq 5 je středně velké CUV, které bude stát na zcela nové modulární platformě E-GMP. Inovativní platforma je koncipována výhradně pro novou generaci aut napájených akumulátory. Korejská automobilka tak zahájí jejím prostřednictvím novou éru čisté mobility

Design vozu vychází z konceptu 45, který byl prezentován na ženevském autosalonu před dvěma lety. Přesto se na vozidle najdou drobné změny. Například mohutná maska, která bude obsahovat charakteristická světla - nebo také jinak řečeno slovníkem automobilky "parametrické pixely". Součástí vozu budou i 20palcová aerodynamická kola.

Hyundai Ioniq 5

Jedinečné bude zpracování vozu s využitím ekologických materiálů, jejichž použití je ohleduplné k životnímu prostředí. Nadčasový vzhled Ioniqu 5 bude spojovat analogový svět s tím digitálním. Model se bude vyrábět s kapotou ve tvaru lastury. Ta se potáhne přes celou délku auta a výsledkem budou minimální spáry mezi panely karoserie. Tím vznikne čistý a jasný vzhled.

Zdroj médií: Hyundai.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články