PRÁCE 🧰

Audi RS 4 Avant s holčičkou držící banán strhla vlnu kritiky

5. 8. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Audi

Kritika krátkých reklam automobilek a jejich pozdější stažení ze sítí s následnou omluvou značky všem „pohoršeným“ je to, co je v posledních týdnech nejspíš novým trendem. Po Volkswagenu tomu nyní čelí i Audi. Těžko říci, nad čím víc přemýšlet. Jestli nad lidmi, kterým tento nevinný obrázek vadí, nebo nad tím, že před těmito lidmi automobilka Audi kapituluje a omlouvá se, ani pořádně neví, za co.

Audi RS 4 Avant

Na dobu "koronavirovou" jednou možná budeme vzpomínat rádi. To, když se svět na pár týdnů zastavil a přestal řešit nesmysly, kterými se v posledních letech zabýval tak rád, na chvíli vypustil a bylo to fajn. Nicméně s jejich rozvolněním se staré zvyky opět vracejí. To dokazuje i podle mnoha názorů nesmyslná kritika, která se snesla na automobilku z Ingolstadtu, když uveřejnila na svém oficiálním twitterovém účtu reklamní snímek vyobrazující Audi RS 4 Avant s malou, stylově oblečenou holčičkou s banánem v ruce.

Reklama automobilky Audi

Automobilka Audi touto reklamou chtěla ukázat, že rychlý kombík je vhodný pro celou rodinu. Napříč sociálními sítěmi proto tento automobil prezentovali s dalšími členy rodiny. Bohužel, spousta jedinců v tom vidí sexuální náznaky a začali útočit na automobilku

Audi RS 4 Avant interiér

Některým přijde fotka s malou holčičkou s banánem v ruce sexistická, jiné pohoršuje už její oblečení. A další zase říkají, že kombinace dítěte s autem, které jede až 280 km/h, je prostě nesmyslná a prý právě kvůli tomu má zabíjení dětí v popisu práce. A děti zabíjí i svými emisemi. Jiní se naopak automobilky zastávají a považují tato nařčení za naprostý nonsense, jelikož bychom mohli takto uvažovat o jakémkoliv automobilu. Podle některých komentářů se dokonce vnucuje otázka, jestli ti, kteří v tom sexuální podtext skutečně vidí, nemají nějaký s vlastní sexualitou nějaký problém, či dokonce pedofilní sklony.

Audi RS 4 Avant interiér

Odpověď Audi na sebe nenechala dlouho čekat. Po pár hodinách od uveřejnění reklamního spotu přišla s omluvou.  „Audi nikdy nemělo v úmyslu někomu ublížit. Upřímně se omlouváme za tento necitlivý obrázek a zajistíme, aby v budoucnu již nebyl použit. Okamžitě také interně prozkoumáme, jak byla tato kampaň vytvořena a zda v tomto případě neselhaly kontrolní mechanismy,“ stojí v omluvě. 

Německá společnost také reagovala na kritiku, že tato mladá slečna je využita k propagaci vozu, který je schopný jet rychlostí až 280 km/h.  „Audi RS 4 Avant je především rodinné auto, ve kterém posádku chrání více než třicet asistenčních a bezpečnostních systémů včetně nouzového brzdění,“ stojí dále v příspěvku.  Nikde přece není psáno, že s rychlým autem musíte jezdit rychle.

Zdroj médií: Audi, acz.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články